Diputación CS: Samuel Falomir reprocha en el PP de Mazón su falta de inversión en el sector cerámico


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/9/214148_135215/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 27-09-2023
Samuel Falomir reprocha en el PP de Mazón su falta de inversión en el sector cerámico

El portaveu socialista a la Diputació de Castelló, Samuel Falomir, va criticar al president de la Generalitat, Carlos Mazón, per haver 'perdonat' 350 milions d'euros a les rendes riques mentre destina solament 15 milions a salvaguardar el sector ceràmic. Falomir considera que el govern de Mazón mostra la seua preferència pels més adinerats i no per la majoria de la població.

Falomir afirma que el Consell de PP i Vox es burla del sector ceràmic amb unes ajudes insuficients que solament representen el 15% de les convocades pel president Ximo Puig. Segons el portaveu socialista, ja no queden més que paraules buides i promeses incomplides per a protegir aquest sector tan important per a l'economia de la Comunitat Valenciana.

A més, el partit exigirà que les ajudes es mantinguen en els pròxims pressupostos del govern de Mazón i no es vegen afectades per retallades per equilibrar els comptes després de la històrica reducció d'impostos al 0,5% per a les persones adinerades a la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, Falomir urgeix a la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, a convocar de manera immediata la taula 'Salvem la Ceràmica', creada en la passada legislatura, per a fer seguiment de les ajudes i pressionar perquè s'amplien i arriben a les empreses el més ràpid possible. El portaveu socialista lamenta que la Diputació haja ignorat assumptes greus com el tancament de Marie Claire a Vilafranca i demana que es treballe en pro del futur del sector ceràmic.

Pel que fa a les declaracions de Barrachina sobre la situació econòmica delicada de la Diputació, Falomir defén la gestió econòmica anterior i aconsella a la presidenta que deixe de seguir al seu líder Feijóo i de costat la mentida. Segons el portaveu socialista, els comptes de la institució provincial estan sanejades i l'únic partit que la va deixar en fallida va ser el Partit Popular. Falomir recorda que en assumir el govern en 2019, es van trobar amb la intervenció de la Diputació per part del Ministeri d'Hisenda i la imposició d'un estricte Pla Econòmic Financer que va ofegar la gestió del president Martí durant la primera meitat de la legislatura.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana