Diputación CS: La Diputació de Castelló aprovarà un pressupost de 193,7 milions d'euros per al 2024


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/12/218749_138165/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 04-12-2023
La Diputació de Castelló aprovarà un pressupost de 193,7 milions d'euros per al 2024

La Diputació de Castelló aprovarà este dimarts 5 de desembre els comptes provincials per al pròxim exercici que ascendeixen a 193,7 milions d'euros i en les quals preval el benestar, el desenvolupament i el progrés del conjunt de la província.

A través dels cinc eixos d'actuació del pressupost, el govern provincial té l'objectiu que la Diputació 'prenga el timó del progrés i el lideratge de la nostra terra', ha subratllat Marta Barrachina.

Castelló, 3 de desembre de 2023. 'El pressupost 2024 és el reflex del nostre camí emprés fa cinc mesos: convertir a la Diputació en una institució excel·lent, àgil i útil per a tota la província'. Així s'ha expressat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, a les portes de la celebració del ple d'extraordinari en el qual s'aprovarà el pressupost 2024.

Un ple que se celebrarà dimarts que ve 5 de desembre, una data que guarda una relació amb el dia en què es va celebrar el ple d'investidura en el qual es va constituir la nova corporació provincial de la legislatura 2023-2027. Va ser un 5 de juliol quan Marta Barrachina va ser elegida presidenta de la Diputació de Castelló i serà cinc mesos després d'eixa data quan, el 5 de desembre, el saló de plens aculla la sessió d'aprovació del pressupost 2024.

En aquella sessió del 5 de juliol, la primera presidenta de la Diputació va afirmar que 'hem vingut a portar progrés, oportunitats i lideratge a la nostra província'. I amb eixa premissa, el govern provincial ha elaborat uns comptes per al pròxim exercici que ascendeixen a 193,7 milions d'euros i en les quals preval el benestar, el desenvolupament i el progrés del conjunt de la província.

Per a la màxima representant de la institució provincial, el pressupost 2024 és 'real, perquè hem pensat en els municipis i les persones, atenent i escoltant a tots'. Unes declaracions que, retrotraient-nos a fa cinc mesos, la presidenta enaltia la labor de la Diputació com una institució 'fonamental en la defensa del nostre territori, en la defensa dels castellonencs, en la visibilització de les demandes de les persones que resideixen en aquesta terra meravellosa que mereix tota la nostra atenció i tota la nostra ajuda. Arribar on ningú arriba'.

Eixes afirmacions queden hui plasmades en un pressupost que té cinc eixos d'actuació: impuls als 135 municipis, dinamització de la província, atenció directa a les persones, aposta per la nostra identitat i generació d'oportunitats.

El gruix de les inversions del pressupost va dirigit als municipis amb la finalitat d'impulsar i generar les mateixes oportunitats al conjunt de tota la ciutadania de la província, 'perquè no deixarem a ningú arrere i aquest pressupost és exemple del nostre compromís', ha incidit la presidenta de la Diputació.

A través d'eixos cinc eixos, el govern provincial té l'objectiu que la Diputació 'prenga el timó del progrés i el lideratge de la nostra terra', ha subratllat Marta Barrachina.

Quant a cadascun dels eixos que conformen el pressupost 2024 de la Diputació Provincial de Castelló, el primer eix d'actuació que porta el nom impulse als 135 municipis, suma més de 57,7 milions d'euros. D'aquesta manera, un de cada tres euros consignats en el pressupost va dirigit al cor que bomba aquesta Diputació: més recursos directes als municipis per a resoldre els seus problemes i donar resposta a les seues necessitats.

Pel que fa a l'aposta de la institució provincial perquè la província de Castelló reforce la seua projecció esportiva, turística i cultural a nivell nacional i internacional, el pressupost reserva 24 milions d'euros per a l'impu.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana