Diputación CS: La Diputació de Castelló destina prop de 3,4 milions d'euros a impulsar l'ocupació i l'emprenedoria


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/12/218751_138167/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 02-12-2023
La Diputació de Castelló destina prop de 3,4 milions d'euros a impulsar l'ocupació i l'emprenedoria

'Vam a fomentar la generació d'oportunitats per a aconseguir un futur pròsper i equitatiu per a tots els castellonencs'. La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reafirma així l'aposta de la institució provincial per a invertir en la promoció de l'ocupació i incentivar l'emprenedoria.

La generació d'oportunitats és un dels eixos centrals d'actuació del pressupost 2024 i dins del mateix, la promoció de l'ocupació i l'emprenedoria sumen una partida de 3,3 milions d'euros. La màxima representant de la institució provincial ha recalcat que 'el compromís de la Diputació de Castelló és màxim per a impulsar accions encaminades a fomentar l'ocupació, la formació, la innovació i l'emprenedoria com a motors clau per al creixement i la generació d'oportunitat en tot el nostre territori'.

Baix aquestes premisses, des de l'àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Castelló han dissenyat la nova Estratègia Provincial per al Foment de l'Ocupació, Emprenedoria i Promoció Econòmica, un document que aborda de manera integral les necessitats de la província de Castelló i desenvolupa accions a través de tres àrees vertebrals: el foment de l'ocupació i la cohesió territorial, el suport a l'emprenedoria i la promoció d'iniciatives empresarials.

D'una banda, amb l'objectiu posat en fomentar l'ocupació, la contractació, així com la iniciativa emprenedora en els 135 municipis de la província, es va a realitzar una inversió de prop de 2,5 milions d'euros per a l'conjunt de l'Estratègia Provincial en 2024, 'un esforç econòmic que es destinarà a posar en marxa una gran varietat de serveis i programes en cada un dels plans que componen l'estratègia', ha explicat el diputat responsable de l'àrea, Vicente Pallarés.

Al pressupost de Promoció Econòmica anteriorment citat, s'afegixen les subvencions rebudes per la Diputació de Castelló en dos àmbits prioritaris. La primera de les subvencions amb fons Next Generation EU al 80%, per import de 168.233,72 euros en 2024, correspon al funcionament de les Oficines Accelera Pyme Rural ubicades en els centres CEDES, impulsades per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri de Transformació Digital, amb l'objectiu d'ajudar a les petites i mitjanes empreses de les zones rurals de Castelló a ser més competitives a través de l'ús de les eines TIC. La segona de les subvencions, per un import de 734.050,62 euros en 2024, correspon a l'execució de tres Programes Mixtos d'Ocupació i Formació (tallers d'ocupació), concedits per LABORA amb dues especialitats formatives diferents, en el Centre CEDES d'Albocàsser amb l'especialitat de Gestió Administrativa i en els Centres CEDES de Lucena i el Centre Sociocultural de Benassal l'especialitat de Dinamització del Temps Lliure infantil i juvenil.

Tenint en compte l'assignació pressupostària amb fons propis com a través de projectes cofinançats, la quantitat final de promoció econòmica s'eleven a prop de 3,4 milions d'euros.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana