Diputación CS: Marta Barrachina posa en valor el Concurs de Regeneració Urbana per a convertir la ceràmica castellonenca en una constant del paisatge urbà provincial


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/223184_141080/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/223184_141080/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 17-02-2024
Marta Barrachina posa en valor el Concurs de Regeneració Urbana per a convertir la ceràmica castellonenca en una constant del paisatge urbà provincial

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha visitat els projectes guanyadors de la cinquena edició del Concurs de Regeneració Urbana (CRU V) a Canet lo Roig i Puebla de Arenoso, destacant el compromís de la institució amb la indústria ceràmica de la província.

Barrachina ha destacat la importància de convertir els pobles i ciutats de la província en aparadors del producte ceràmic. Durant la seua visita, ha elogiat els treballs ceràmics realitzats en ambdós municipis com a part del concurs, amb l'objectiu de realçar la ceràmica castellonenca en el paisatge urbà.

El CRU és una cita anual destacada en l'àmbit de l'arquitectura i l'urbanisme a Espanya, promovent l'ús del rajola en entorns urbans. Els projectes guanyadors han rebut una inversió provincial de 225.000 euros per a la seua execució.

Un dels projectes, 'La mirada circular' a Puebla de Arenoso, liderat per l'arquitecte Javier López, s'inspira en la creació d'un espai de descans amb un paviment ceràmic radial. D'altra banda, 'Cami de rajoles grogues' a Canet lo Roig, desenvolupat per l'estudi La Erreria, consisteix en una gran catifa ceràmica per a diversos usos municipals.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana