Diputación CS: Marta Barrachina destaca el Pla Diputació Impulsa per atendre les necessitats dels municipis


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/223187_141083/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/223187_141083/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 16-02-2024
Marta Barrachina destaca el Pla Diputació Impulsa per atendre les necessitats dels municipis

Castelló, 16 de febrer de 2024. La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, posa en valor el Pla Diputació Impulsa per a donar resposta a les necessitats reals de cada municipi de forma àgil i directa.

'El Pla Diputació Impulsa neix amb la voluntat d'ajudar als pobles més xicotets del nostre territori amb la finalitat que totes les poblacions siguen competitives i compte amb les mateixes oportunitats i serveis', ha expressat la primera presidenta de la Diputació.

Com el seu nom indica, el nou pla impulsa als municipis, a les pedanies i a les mancomunitats per, així, impulsar al conjunt de la província. Per a l'elaboració d'aquest pla, l'equip de govern presidit per la primera presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha exercit una tasca d'escolta real dels veïns de la província i dels seus alcaldes i alcaldesses per conéixer les seues necessitats més urgents. D'aquesta escolta activa i amb el compromís de ser una Diputació àgil, útil i propera, el govern provincial s'ha marcat l'objectiu que les ajudes arriben de forma més àgil, directa i que responguen a les necessitats reals de cadascun dels ajuntaments.

Un dels exemples de com el Pla Diputació Impulsa anirà a respondre a les necessitats reals dels municipis es troba a Canet lo Roig, on, a través del pla provincial, es van acondicionar camins i barrancs que van patir greus desperfectes pel fort episodi de pluja registrat el novembre de 2022.

Juntament amb l'alcaldessa d'aquest municipi de la comarca del Baix Maestrat, María Ángeles Pallarés, la presidenta de la Diputació ha recorregut algunes de les zones que van patir les conseqüències del temporal que va assetjar Canet lo Roig els dies 11 i 12 de novembre de 2022 i que van arribar a registrar més de 200 litres. Els danys van ser molt importants ja que la força de l'aigua va arrasar passos complets de barrancs, camins rurals, infraestructures, camps de cultiu o mobiliari urbà. Va ser tan gran l'envergadura dels danys soferts que la seua reparació és inassumible per a un ajuntament com Canet lo Roig, la població del qual no supera els 700 habitants.

'La nostra tasca és servir als veïns i veïnes de la nostra província de la millor manera possible, amb els millors serveis i amb el Pla Impulsa ajudem els municipis a afrontar els seus reptes i necessitats', ha subratllat la presidenta del Govern Provincial. En aquest sentit, Canet lo Roig rebrà 212.500 euros del Pla Diputació Impulsa i l'import destinat a obres serà per a poder acondicionar aquests barrancs i camins que, a dia d'avui, compten amb greus desperfectes que impedeixen un correcte trànsit.

Destacar que el Pla Diputació Impulsa va directe als municipis per a obres, inversions i despesa corrent i la Diputació Provincial ha augmentat els recursos ja que la seua consignació s'ha incrementat aproximadament en un milió d'euros respecte al pla anterior. Concretament a Canet lo Roig, l'import de l'ajuda ha augmentat 5.000 euros i, de manera global, el Pla Diputació Impulsa incrementa la inversió fins als 31.689.780 euros per als exercicis 2024 i 2025, i és biennal, la qual cosa comporta que els municipis tinguen la possibilitat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana