Diputación CS: Marta Barrachina reforça el compromís per millorar el sanejament i la depuració d'aigües a Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/223319_141180/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 21-02-2024
Marta Barrachina reforça el compromís per millorar el sanejament i la depuració d'aigües a Castelló

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reforça el seu compromís per millorar el sanejament i la depuració d'aigües en tota la província amb una inversió superior a 1,9 milions d'euros. 'Des de la institució provincial tenim un ferm compromís per garantir recursos bàsics en el conjunt del territori com són les depuradores, infraestructures tan necessàries per als nostres municipis', ha subratllat la presidenta del Govern Provincial.

Sota aquesta premissa, la primera presidenta de la Diputació de Castelló ha presidit la Junta de Govern celebrada aquest migdia en la qual s'ha aprovat l'adjudicació de l'expedient de contractació de les obres de protecció de l'estació depuradora a Cabanes.

Societat de Foment Agrícola Castellonenca S.A. (Facsa) ha estat l'empresa adjudicatària i, per un import de 1.073.622,44 euros (IVA inclòs), serà l'encarregada de dur a terme l'actuació que té un termini d'execució de dotze mesos.

Com ha explicat la presidenta de la Diputació 'l'adjudicació del contracte suposa donar un pas més per evitar les inundacions, ja que la zona en la qual s'ubica la depuradora de Cabanes té una alta probabilitat d'inundació en època de pluges intenses'. Aquest és el motiu principal de les obres de protecció de la depuradora.

'Comptar amb un adequat subministrament d'aigua potable és necessari per al desenvolupament de la nostra província, sobretot per als municipis d'interior, igualant així les oportunitats en tota la província', ha afirmat la máxima representant de la institució provincial.

En aquest sentit, i dins de la línia marcada pel govern provincial en quant a actuacions en depuradores de municipis de la província de menys de 5.000 habitants, la Junta de Govern celebrada aquest migdia també ha aprovat l'expedient de contractació de les obres de l'estació depuradora Benlloch/Vilanova d'Alcolea, adjudicat a la UTE Facsa/Jujosa per import total de 851.904,88 euros (IVA inclòs).


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana