Diputación CS: La Diputació de Castelló promou la diversitat en l'esport amb el quilòmetre arc de sant Martí


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/223405_141241/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 22-02-2024
La Diputació de Castelló promou la diversitat en l'esport amb el quilòmetre arc de sant Martí

Visibilitzar és normalitzar'. Amb aquestes paraules, la diputada de Benestar Social i responsable de diversitat de la Diputació Provincial de Castelló, Marisa Torlà, ha presentat el quilòmetre arc de sant Martí que omplirà de color el Marató bp de Castelló i el 10k FACSA Castelló el pròxim diumenge. Es tracta, tal com ha explicat la diputada, d 'un espai on fer visible el col·lectiu LGBTQ+ en un àmbit festiu i esportiu integrant els valors de l'esport amb la llibertat i la igualtat'.

'Una activitat en la qual es posa en valor la importància de la diversitat i el respecte en l'àmbit esportiu', ha ressaltat Marisa Torlà. En aquest sentit, la diputada provincial ha posat en valor el treball que s'ha realitzat juntament amb l'àrea d'Esports de la Diputació de Castelló per 'donar continuïtat a aquest projecte que va començar en 2023 sent el primer punt quilomètric arc de sant Martí d'Espanya'. A més a més, la diputada provincial ha mostrat el compromís de l'equip de govern que presideix Marta Barrachina per avançar en matèria de diversitat i construir 'una societat més justa, més igualitària i millor'.

Com a part de la iniciativa per promoure la inclusió i la visibilitat de la comunitat LGBTQ+ en l'esport, enguany el quilòmetre arc de sant Martí estarà també present a la bossa del corredor que es lliurarà als més de 3.000 participants que assistiràn a l'Expo Marató per recollir el seu dorsal. En aquest punt pioner, es repartiran 'píndoles contra la LGTBIfobia' en forma de piruletes i xivarriadors per 'promoure la lluita contra la LGTBIfobia en l'esport', ha comentat Marisa Torlà.

El punt quilomètric arc de sant Martí és una mesura promoguda per la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de Respira Comunicació i la Marató bp Castelló. 'És molt important sumar esforços i estar units per vincular els valors de l'esport a la llibertat, i Castelló és una província unita en la lluita contra el LGBTQ+ en l'esport', ha assegurat Marisa Torlà, qui ha ressaltat la importància de dur a terme aquestes actuacions de sensibilització i prevenció per 'eliminar les conductes homòfobes i reivindicar els drets de les persones sense importar la seua orientació sexual'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana