Diputación CS: La Diputació de Castelló destina 1 milió d'euros per garantir el subministrament d'aigua potable a municipis


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226772_143718/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 27-04-2024
La Diputació de Castelló destina 1 milió d'euros per garantir el subministrament d'aigua potable a municipis

La Diputació Provincial de Castelló ha obert la convocatòria d'ajuts de 1 milió d'euros per garantir el subministrament d'aigua potable als municipis de menys de 20.000 habitants.

Aquestes ajudes tenen com a objectiu pal·liar el dèficit en infraestructures hídriques de la província i assegurar el subministrament. La presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, ha expressat que es busca contribuir a la sostenibilitat econòmica dels ajuntaments de poblacions petites que han hagut de fer inversions d'urgència per garantir el subministrament d'aigua potable.

Barrachina ha destacat que aquesta legislatura se centrarà en millorar la qualitat de vida dels habitants dels 135 municipis de la província, assegurant els serveis bàsics en tot el territori. Des de la Diputació es comprometen a igualar oportunitats en zones rurals i a garantir serveis essencials com el subministrament d'aigua.

Els ajuts es destinaran a actuacions relacionades amb el servei de subministrament i distribució d'aigua potable domiciliària, com reposicions de bombes, reparacions en xarxes de distribució, subministrament mitjançant galledes, entre altres mesures d'emergència. Les subvencions cobriran despeses necessàries realitzades en l'exercici 2024, com transport d'aigua i reparacions d'equips mecànics i elèctrics en les xarxes municipals.

En total, es distribuiran dos resolucions de la convocatòria, cadascuna amb un màxim de 500.000 euros. Les mesures tenen com a objectiu assegurar el subministrament d'aigua en situacions extraordinàries i millorar la infraestructura hídrica dels municipis beneficiats.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana