Els Ports: Morella participa en la mesa del Despoblament i Repte Demogrfic amb Pedro Snchez


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187577_114411/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 06-08-2019
Morella participa en la mesa del Despoblament i Repte Demogrfic amb Pedro Snchez

La ciutat de Morella ha estat present en aquesta reuni amb el President en funcions, ja que pertany a lassociaci de Los Pueblos Ms Bonitos de Espaa i s la capital de la muntanya espanyola 2019 dEsMontaas


El President del Govern en funcions, Pedro Snchez, continua la seua ronda de reunions amb diferents sectors de la societat amb lobjectiu de la configuraci del programa i formaci del nou govern i avui ha sigut el torn del Despoblament i Repte Demogrfic. Aix, lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, ha participat en aquest acte a Madrid, ja que Morella pertany a lassociaci de Los Pueblos Ms Bonitos de Espaa i aquest 2019 s la capital de la muntanya espanyola dEsMontaas.

Aix, des de les diferents entitats shan traslladat les necessitats dun pacte destat, mesures urgents i contundents des de totes les administracions amb collaboraci del teixit econmic i social dels territoris.

Rhamss ha destacat que el despoblament s un problema que a nosaltres ens afecta directament, per tamb al conjunt dEspanya, per la qual cosa ha de ser una prioritat absoluta en el nou govern que es puga formar, de manera que necessitem accions transversals que afecten a canvis i millores en tots els ministeris. Ledil ha comentat que ha estat un plaer participar com a capital de la muntanya 2019 i membre de Los Pueblos Ms Bonitos en aquesta reuni que ha de ser el principi de les mesures a adoptar per a frenar el despoblament de les zones rurals i ha afegit que necessitem inversions i una legislaci i normativa, en molts sectors, adaptada al mn rural, aix com canviar el paradigma que lxit s estar a una ciutat. Tamb ha explicat que hem de posar en valor els nostres recursos i, sobretot, totes les potencialitats de cara al futur dels nostres pobles.

En aquesta jornada shan tractat diferents propostes que tenen a veure amb lenergia, la gesti forestal, la Poltica Agrcola Com, el turisme o laccs a la vivenda entre daltres. Rhamss ha concls que el mn rural t el temps en contra i no pot esperar ms, per aix s necessari implementar poltiques com les que reivindiquem amb un govern amb plena capacitat al ms prompte possible i tindre la lluita contra el despoblament i el repte demogrfic com una de les prioritats.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana