Els Ports: Morella presentar la restauraci de la Porta dels Apstols el 14 dagost


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187635_114461/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187635_114461/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 08-08-2019
Morella presentar la restauraci de la Porta dels Apstols el 14 dagost

Lacte comptar amb una projecci de video maping a la faana de la Baslica Arxiprestal de Morella
La restauraci de la Porta dels Apstols ha consistit en la neteja de la faana, la rehabilitaci estructural i la recuperaci de la policromia original
El IVCR+i va rebre una menci especial dEuropa Nostra a la investigaci prvia a la restauraci


La Porta dels Apstols de la Baslica Arxiprestal de Morella donar a conixer la seua restauraci el prxim dimecres 14 dagost. En aquest acte que tindr lloc a les 22.30 hores, es podran veure les diferncies entre lestat de la faana de lesglsia abans i desprs de la restauraci, aix com sexplicaran els detalls de lactuaci que es va dur a terme durant llitm any. La presentaci finalitzar amb una projecci de video maping sobre la Porta dels Apstols que es repetir cada 30 minuts. Aquest ha estat un projecte realitzat per la Generalitat Valenciana amb la collaboraci de lajuntament de Morella i el Bisbat de Tortosa.

Lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, ha destacat que la restauraci de la Porta dels Apstols s una de les actuacions ms importants de recuperaci del patrimoni que shan realitzat a Morella en els ltims anys. Aix, ledil ha explicat que la Baslica Arxiprestal de Morella s un dels principals monuments de Morella i aquesta actuaci era molt necessria per a mostrar-la i posar en valor el patrimoni arquitectnic i artstic de la nostra ciutat. Rhamss ha recordat que cal cuidar i conservar el patrimoni que ens van deixar els nostres avantpassats, de manera que aquesta obra consolida lestructura de la porta i mostra les restes de la policromia original de la mateixa que han sobreviscut a centenars danys exposada a les condicions climatolgiques de Morella.

Cal recordar que el passat mes de maig el IVCR+i va rebre una menci especial dEuropa Nostra a la investigaci prvia a lobra. En aquesta han participat diferents entitats de reconegut prestigi en cadascuna de les seues rees dactuaci a Espanya, Romania i Itlia. Aquestes han sigut el consorci liderat per la Direcci General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana a travs de l'Institut Valenci de Conservaci, Restauraci i Investigaci (IVCR+i), compost per El National Institute for Research and Development in Optoelectronics (INOE 2000, Romania), lInstitut Andals del Patrimoni Histric (IAPH, Espanya), el Centre de Restauraci de Bns Mobles de Catalunya (CRBMC, Espanya), el Departament de Sistemes Fsics, Qumics i Naturals de la Universitat Pablo de Olavide (UPO, Espanya) i el Conservation Technologies Division of Elengroup (El.En. SpA, Itlia). Aquest ha donat lloc a un grup de treball ben equilibrat i interdisciplinari, en el qual cada instituci ha aportat el seu coneixement i experincia, sense la qual, no hagus estat possible el desenvolupament d'aquest projecte.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana