Els Ports: Comena la II Escola de la tardor a Morella


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188535_115217/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188535_115217/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188535_115217/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 12-09-2019
Comena la II Escola de la tardor a Morella

La II Escola de la tardor ha comenat a Morella avui i acollir diferents activitats fins al dissabte 14 de setembre. Daquesta manera, lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, la regidora dIgualtat, Mari Carmen Escuder, i lorganitzadora de la II Escola de la tardor, Esperanza Melndez, han donat la benvinguda a les ms de 140 dones que participaran en les diferents xerrades, taules redones i teatre, entre altres activitats, durant aquestos tres dies, tant de manera presencial com a travs de lstreaming.
Cal destacar que en aquesta edici sha introdut la possibilitat de seguir tot el congrs en directe a travs dinternet. Aix, cadascuna de les ponncies es transmetr en streaming i, posteriorment, es compartiran els vdeos sencers en les xarxes de lEscola de la tardor. Daquesta manera, sn quasi 70 les dones que shan inscrit per a seguir aquest esdeveniment a distncia.
LEscola de la tardor sn unes jornades en les quals es pretn donar visibilitat i millorar les condicions de les dones en el mn rural. Aix, aquesta segona edici t com a ttol Economia verda, social a travs de la custdia del territori i des dun enfocament de gnere a Castell. Cal recordar que lEscola de la tardor est emmarcada dins de les activitats que es realitzen aquest any a Morella com a Capital de la Muntanya Espanyola 2019.

Rhamss ha destacat que lEscola de la tardor s molt important per a veure el paper de les dones en les zones rurals per donar visibilitat als problemes que tenen i millorar les seues condicions laborals. Ledil ha explicat que aquest congrs t una intensa agenda amb dones que treballen en els diferents mbits del mn rural, de manera que es podran escoltar les experincies de treballadores del camp, aix com empresries. Finalment, ha donat la benvinguda a totes dones que han vingut a participar en esta II Escola de la tardor a Morella i disfrutar de la nostra ciutat. Daltra banda, Esperanza Melndez, ha explicat que durant aquestos dies es busca canviar lestereotip de les dones als pobles i les zones rurals, a travs de dones referents del feminisme i daquelles que viuen i treballen en aquestes.
Cal recordar que al mes de novembre de lany 2017 Morella va albergar la I Escola de Tardor amb ms de 90 dones participants sota el lema Economia verda, noves ruralitats des dun enfocament de gnere. Aquest encontre va reunir a un ample ventall de dones empresries que van acudir de tota la geografia valenciana. Daquesta manera, la segona edici pretn continuar el cam que es va iniciar en aquesta data i seguir desenvolupant projectes empresarials dxit dins de leconomia verda de les zones dinterior.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana