Els Ports: Els Gaiteros i la Rondalla signen els convenis de collaboraci amb lajuntament de Morella


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189623_116135/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189623_116135/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 15-10-2019
Els Gaiteros i la Rondalla signen els convenis de collaboraci amb lajuntament de Morella

Aquesta vesprada lajuntament de Morella signar els convenis de collaboraci amb la Rondalla i els Gaiteros. Aquestos sn dos collectius musicals presents en moltes de les activitats festives que se celebren durant tot lany a Morella, Xiva, Ortells, Herbeset i La Pobla dAlcolea. Aix, aquesta collaboraci permet que les activitats continuen i garantir que la msica estiga present en les festes i activitats culturals.
Daquesta manera, la regidora de Cultura i Festes, Roco Querol, ha destacat que lobjectiu daquestos convenis s el de garantir la participaci dambdues entitats en les activitats festives, culturals i tradicionals de Morella. Ledil ha explicat que el consistori pretn donar suport a totes les associacions de la localitat a travs duna ajuda econmica, aix com la cessi de les installacions pbliques per a realitzar les seues activitats. Roco ha afegit que tant la Rondalla com els Gaiteros participen activament en les festivitats de lany, ja que la msica s un element bsic de cadascuna de les festes. Finalment, ha apuntat que les associacions tamb faciliten, en aquest cas, lensenyament de msica per a continuar durant molts anys amb la seua activitat.
Cal explicar que els Gaiteros de Morella participen en les diferents cercaviles, dianes, retaules i processons que hi ha durant lany a Morella. A ms, a travs daquesta associaci es fomenta lensenyament musical i tradicional de Morella, ja que es comprometen a participar en les activitats de lEscola Municipal de Msica i incentivar la uni daquest grup amb les persones interessades a unir-se. Daltra banda, la Rondalla de Morella tamb es compromet a participar en algunes activitats durant lany com en el dia de la Gent Gran o les festes de les cinc poblacions que formen Morella.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana