Els Ports: Menci Especial europea a lempresa Arcillas Vega del Moll al desenvolupament sostenible


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190777_117148/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190777_117148/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 21-11-2019
Menci Especial europea a lempresa Arcillas Vega del Moll al desenvolupament sostenible

Lempresa Arcillas Vega del Moll, amb la mina de La Parreta situada a Morella, va rebre anit a Bruselles la Menci Especial a la Relaci amb la Comunitat Local dins dels premis que atorga la Uni Europea de Productors d'rids (UEPG, Union Europenne des Producteurs de granulats). Aix, un total de 53 projectes europeus, vuit dells espanyols, aspiraven a aquestos premis en qu lentitat morellana ha obtingut la menci especial.
Mara Jos Adelantado, gerent de Vega del Moll es va mostrar molt satisfeta per la consecuci de la menci i va destacar que aquesta ve a demostrar que, amb una bona estratgia laboral, s possible compatibilitzar els recursos industrials amb la protecci del patrimoni natural i cultural. "El nostre principal objectiu durant 18 anys, s clar, ha estat el producte industrial, l'argila vermella, per, al mateix temps, sempre hem estat preocupats i ocupats en la preservaci i posada en valor del ric patrimoni que la nostra activitat minera ha tret a la llum. Des de jaciments paleontolgics amb un registre fssil impressionant de repercussi mundial, passant per actuacions arqueolgiques de gran inters histric, per promoci i participaci en nombroses activitats socials fins a la restituci i restauraci del medi natural. El treball en equip i la planificaci han perms realitzar totes aquestes activitats sense cap perjudici. D'aqu, l'alegria pel reconeixement a una tasca ben feta va afegir.
Lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, ha volgut donar lenhorabona per la Menci Especial i agrair lestreta collaboraci que tenim en nombrosos projectes de desenvolupament socioeconmic i de posada en valor del patrimoni cultural i natural.
Cal recordar que aquesta empresa va aconseguir el Premi Nacional de Desenvolupament Sostenible de la Federaci drids dEspanya labril del 2018. En aquest hi havia un total de 20 candidatures i on lempresa va ser el millor projecte.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana