Els Ports: La festa dencesa de les llums de Nadal de Morella tamb ser solidria


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191165_117484/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/12/191165_117484/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/12/191165_117484/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 02-12-2019
La festa dencesa de les llums de Nadal de Morella tamb ser solidria

Morella encara lltima setmana de votacions en la campanya de Ferrero Rocher
El dijous cinc de desembre se celebrar la festa dencesa de les llums de Nadal amb el sopar solidari per a recaptar fons per al Consell Municipal de la Solidaritat
La solidaritat de Morella va ser un tret determinant en la campanya del 2015 amb recollida de joguets, roba o aliments entre altres accions


Morella continua en la campanya de promoci per albergar la Fiesta de la luz de Ferrero Rocher i les campanades de Cap dAny de Telecinco. Aix, la ciutat fa una crida a la participaci per a viure aquesta nit duna manera ms especial i mostrar el suport de tots i totes, aix com el seu esperit solidari, ja que se celebra un sopar solidari en el qual els fons es destinen ntegrament al Consell Municipal de la Solidaritat el dijous cinc de desembre junt amb la festa dencesa de les llums de Nadal.

Cal recordar que Morella va ser la guanyadora de la campanya Pueblo Bello y Bueno de Ferrero Rocher a lany 2015 i un aspecte per a lelecci va ser la solidaritat i cooperaci de tot el municipi. Morella mant des de fa anys laportaci del 0,7% del pressupost municipal a causes benfiques i s una de les poques poblacions que simplica cada any amb aquestes. La ciutat pretn continuar amb aquesta iniciativa durant molts anys i ajudar de forma contnua a les ONG perqu continuen amb la seua activitat. A ms, realitza diverses accions durant lany amb finalitat solidria i per a ajudar a aquelles persones que ms ho necessiten. Aix, anualment es realitza una recollida de roba en la qual saconsegueixen quasi 2.000 quilos de roba i se collabora amb la Fundaci Tots Units de Vila-real. A ms, durant tot l'any es poden portar aliments o taps de plstic de les diferents accions que es porten a terme. Aix, els taps de PVC es poden portar a l'ajuntament on es poden dipositar. Pel que fa al banc municipal d'aliments, hi ha diversos punts als comeros de Morella on es poden portar els productes. La Creu Roja rep aquests i s'encarrega de classificar-los i repartir-los.

La regidora de Benestar Social i Cooperaci, Mal Blasco, ha destacat que a ms de la promoci de la ciutat, hem daprofitar lencesa de les llums de Nadal amb tota la gent que participa per a poder ajudar a ms persones que ho necessiten, de manera que el sopar de germanor solidari amb ASETMICO s de les activitats principals en la festa del dijous. Ledil ha explicat que Morella sempre ha tingut un carcter solidari i molta implicaci en les diferents campanyes que realitzem durant lany, moltes ja amb una llarga trajectria com la recollida dels taps o de roba. Mal ha explicat que aquesta caracterstica solidria de les morellanes i morellans s una de les raons perqu la nostra ciutat va ser escollida per a ser Pueblo Bello y Bueno de Ferrero Rocher a lany 2015 i hem daprofitar el volum de gent daquestes activitats per a ajudar tot el que poguem. Finalment, ha aprofitat per a convidar a totes i tots a participar en la festa del dijous i collaborar en el sopar solidari i veure a tot el poble implicat.

El dijous cinc de desembre se celebra la festa dencesa de les llums de Nadal amb la collaboraci dElectra Energia i lAssociaci dEmpresaris Turstics de Morella i Comarca carregada dactivitats durant tota la vesprada. Aix, A la vesprada hi haur tallers infantils abans que a les 20.15 hores comence la festa des de Sant Miquel amb la participaci de la Perkutada. Aix, les llums sencendran al ritme de la msica pels carrers principals de la ciutat fins a arribar al Pla dels Estudis on es llanar un castell de focs. En acabar, tindr lloc el sopar solidari a la plaa amb caldo calent i barbacoa amb una donaci de 5 euros. A ms, en aquesta festa tamb participaran els Gaiteros de Morella i els Gegants, aix com hi haur tallers de manualitats per als xiquets i xiquetes a la Llotja de lajuntament a les 18.30 hores.

Programaci del cap de setmana a Morella
Morella compta amb una intensa programaci per a aquest cap de setmana amb festiu el divendres. Aix, la festa dencesa de les llums comena a les 18.30 hores amb el taller de manualitats a la Llotja de lajuntament, a les 20.15 hores, cercavila amb els Gaiteros de Morella, els Gegants i la Perkutada fins al Pla dels Estudis, en acabar, castell de focs i sopar solidari.

El divendres, concert de Morella Sonora a les 20.00 hores al Teatre Municipal amb Do euterper amb Francesco Mannis, flauta, i Elena Aguilar, piano.

El dissabte, VII Pujada Vertical al Castell de Morella amb eixida des de lHostal Nou a les 12.00 hores. A les 19.30 hores i a les 00.30 hores a lEspai Firal tindr lloc la Desfilada de 2n de Batxillerat amb Macrodiscombil Proevent i Dj Aitor Bellmunt.

El diumenge 8 de desembre hi ha cinema amb la pellcula La espa roja al Teatre Municipal a les 19.00 hores.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana