Els Ports: Lajuntament de Morella i lAdministraci de Vallivana signen el conveni de collaboraci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191509_117776/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/12/191509_117776/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/12/191509_117776/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 13-12-2019
Lajuntament de Morella i lAdministraci de Vallivana signen el conveni de collaboraci

El conveni, el qual entra en vigor lany 2020, pretn donar continutat a les activitats tradicionals relacionades amb la Mare de Du de Vallivana i el santuari
Sha creat lAssociaci Mare de Du de Vallivana per a adaptar-se a la nova legislaci i facilitar els trmits i actuacions sobre la Mare de Du i el santuari


Lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, i ladministrador de Vallivana i President de lAssociaci Mare de Du de Vallivana, Jess Sangesa, han signat el conveni de collaboraci entre ambdues entitats, el qual entra en vigor lany 2020.

A causa dels canvis legislatius era necessari buscar una nova eina per a gestionar tot el relacionat amb la Mare de Du de Vallivana i el santuari. Daquesta manera, amb la creaci de lassociaci i el present conveni es mant lessncia que sempre ha tingut el patronat i ladministraci de Vallivana. Aix, la responsabilitat municipal, com a propietaris daquest espai i per tot el que significa la Mare de Du d Vallivana per a Morella, aix com la participaci i implicaci dels elets i la rebuda de donacions per a la patrona tamb estan reflectits en aquest conveni.

Cal explicar que la corporaci municipal continuar escollint als membres de lassociaci i els elets de la Mare de Du. A ms, lajuntament transferir una aportaci de 20.000 euros anuals perqu lassociaci assumesca la gesti del santuari. Tamb est previst un pla dinversions a executar amb les donacions econmiques que shan realitzat durant els darrers anys, la qual compta amb un fons al voltant de 70.000 euros.

Lalcalde ha destacat que era necessari, legalment, buscar una nova frmula de gesti i este s un conveni molt important per a mantindre els edificis del santuari i afavorir les donacions, ajudes i collaboracions amb ladministraci de Vallivana de manera que es milloren els espais del santuari i tot all que t a veure amb la Mare de Du. Ledil ha explicat que La Mare de Du de Vallivana significa molt per als morellans i morellanes i aix s el que hem volgut plasmar en este conveni. Aix, Rhamss ha volgut agrair tamb la responsabilitat, treball i implicaci dels elets i ladministrador per acordar una bona eina de gesti amb este conveni i continuar treballant junts pel santuari i la Mare de Du amb tots els recursos econmics que hi ha i els que puguen vindre.

Daltra banda, ladministrador de Vallivana ha explicat que sha constitut aquesta associaci per a continuar treballanen ladministraci del santuari de Vallivana dins dels espais legals actuals. Jess ha comentat que han sigut mesos molt de treball i els elets estem implicats per a continuar amb la millora de Vallivana grcies a la collaboraci de nombrosos vens i venes.

Cal recordar que la Mare de Du de Vallivana s la patrona de la ciutat i el seu santuari constitueix una construcci emblemtica del municipi. Aquest s propietat de lajuntament i s un lloc de culte i devoci referent per a les morellanes i morellans. A ms, aquest forma part del patrimoni cultural de Morella i constitueix una de les edificacions ms visitades del municipi. Finalment, en el mes de gener, quan entrar en vigor el conveni, est previst mantindre una reuni entre lajuntament i lassociaci per a posar en marxa el pla dinversions amb totes les donacions danys anteriors.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana