Els Ports: Constitueixen el Consell Assessor del Centre de Turisme de Morella-Els Ports


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193525_119526/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193525_119526/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193525_119526/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193525_119526/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193525_119526/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 18-02-2020
Constitueixen el Consell Assessor del Centre de Turisme de Morella-Els Ports

Aquest mat, la Sala del Justcia de lajuntament de Morella ha acollit la reuni per a constituir el Consell Assessor del Centre de Turisme Morella-Els Ports situat a la Fbrica Giner. Aquesta marca linici de lactivitat en aquest centre, el qual iniciar diferents cursos i jornades en el primer semestre daquest any 2020 i els cursos permanents comenaran al segon semestre. Lobjectiu de crear el Consell Assessor del CdT pretn estructurar les organitzacions i entitats que representen al sector turstic a Morella i la comarca dels Ports i detectar les necessitats formatives de la zona.
Aix, aquest consell est format per membres de ladministraci pblica amb el President de Turisme Comunitat Valenciana, el Cap de lrea de Formaci de Turisme Comunitat Valenciana, lalcalde de Morella, el Patronat Provincial de Turisme de Castell, la Mancomunitat Els Ports-Maestrat, lAssociaci dempresaris turstics de Morella i comarca, Ashotur, guies de la provncia de Castell, els sindicats UGT i CCOO, lAssociaci CV Activa, Introducing Castelln, Club de Producte Temps i lAssociaci Turstica Altur.
Lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, ha destacat que ha sigut una reuni molt important per a iniciar el projecte del CdT, un projecte molt illusionant per a fomentar la formaci i locupaci en la comarca dels Ports. Ledil ha afegit que el Consell Assessor est format per membres de diferents mbits i destaquem la presncia dassociacions dempresaris, ja que el sector empresarial, este s essencial en el projecte per la formaci que necessiten i per a impulsar nous projectes que es puguen espentejar des del centre.
Daltra banda, el Secretari Autonmic de Turisme, Francesc Colomer, ha indicat que hem rehabilitat la Fbrica Giner i ara queda la part de posar en marxa lactivitat del Centre de Turisme Morella-Els Ports amb el gui formatiu que necessita aquesta zona. Colomer ha comentat que aquest semestre tenim previst realitzar diferents cursos, aix com seminaris i reunions per a comenar amb lactivitat i donar forma a aquest nou projecte.
Aquest primer semestre de 2020, el CdT comenar la seua activitat amb diferents cursos com el tractament dels bolets i la caa en la gastronomia, la rendibilitat de la trufa i la seua utilitzaci, el maridatge entre productes de la zona i els tipus de vi, la comarca com a destinaci turstica daventura, tcniques de venda personalitzades i adaptades a loferta o les noves tendncies dels plats de cullera. A ms, tamb shan planificat encontres, jornades i seminaris com una Jornada SICTED coordinada per lrea de Competitivitat, una reuni del grup de Destinacions Turstiques Intelligents coordinada per Invattur i una del grup de treball CREATURISME coordinada per lrea de mrqueting.
Cal recordar que el Centre de Turisme Morella-Els Ports s un projecte innovador, ja que s el primer situat en una zona dinterior en tota la Comunitat Valenciana. Aix, durant lany 2018 i 2019 sha realitzat una actuaci de rehabilitaci i millora del complex de la Fbrica Giner per a albergar aquest centre de formaci, el qual allotjar uns 70 alumnes, aix com el professorat i personal, de manera que es pretn fomentar locupaci en el territori.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana