Els Ports: El Sexenni torna als carrers de Morella


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193675_119656/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193675_119656/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193675_119656/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193675_119656/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 22-02-2020
El Sexenni torna als carrers de Morella


Ànima sexennal compta amb 25 fotografies en gran format repartides pel nucli històric de la ciutat


La ciutat de Morella acull l’exposició Ànima sexennal, la qual s’ha inaugurat aquest matí en un acte multitudinari amb la participació de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el Comissari, Julio Carbó, els autors i autores de les fotos i els Gaiteros de Morella. Així, el LIV Sexenni torna a inundar els carrers de Morella amb 25 fotografies en gran format repartides per tota la ciutat.

Cal explicar que l’exposició està formada per 25 fotografies de 15 fotògrafs i fotògrafes que mostren l’últim Sexenni celebrat a l’agost de l’any 2018. Així, aquestos són el Comissari, Julio Carbó, junt amb Miguel Agost, Manel Bellver, Paqui Fuster, Miquel García-Donas, David Gil, Joan Gil, José Ramón Gil, Pepe Girona, Ruben Guillem, Eduardo Manero, Pili Membrado, Santiago Ripollés, Miguel Ángel Troncho i Javier Vilar. A més, les fotografies estan acompanyades des de textos de Julià Pastor, un vídeo de Rafa Ruíz i el disseny de Miguel Ángel Troncho.

Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta és una mostra de fotografies de l’últim Sexenni, la qual pretén posar en valor la nostra festa més important amb tots els elements que la caracteritzen”. L’edil ha aprofitat per a “agrair a tots i totes qui han fet possible aquesta exposició la qual estarà el màxim temps possible als nostres carrers per a que gaudim del Sexenni amb aquestes fotografies”.

D’altra banda, el Comissari, Julio Carbó, ha explicat que “Ànima sexennal és un homenatge a la gent de Morella que fan possible el miracle del Sexenni”. Julio ha comentat que “la idea parteix de retornar als carrers de la ciutat les mirades, emocions, somriures i sentiments que passen per Morella cada sis anys durant els 10 dies màgics del Sexenni”. Finalment, ha afegit que “l’exposició compta amb 25 espais exteriors als carrers i racons més emblemàtics de la ciutat amb grans ampliacions on la fusió de la imatge i la paraula omplin d’emoció i records la festa més important per als morellans i morellanes”.

Cal recordar que el Sexenni és la festa principal de Morella, la qual se celebra cada sis anys en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Així, durant 10 dies les danses i quadres bíblics recorren la ciutat amb els carrers engalanats amb guarniments de paper arrissat. Així, aquesta festa està declarada Festa d’Interés Turístic Nacional, Bé d’Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana