Els Ports: Morella commemora el centenari de Joan Perucho amb una exposici


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194283_120186/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/3/194283_120186/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 09-03-2020
Morella commemora el centenari de Joan Perucho amb una exposici

Perucho s un dels novellistes catalans ms importants del segle XX amb el llibre Les histries naturals ambientat a Morella
Lexposici Vampirs a Morella! sinaugurar el dissabte 14 de mar a les 19.00 hores a la Sala del Consell


Aquest any 2020 es commemora el centenari del naixement de Joan Perucho, un dels principals novellistes catalans del segle XX. Aix, cal explicar que Perucho va escriure un dels seus llibres, Les histries naturals, sobre les Guerres Carlines, el General Cabrera i ambientat a Morella. Daquesta manera, la ciutat se suma als actes de celebraci daquest centenari i albergar lexposici Vampirs a Morella! sobre lautor en la Sala del Consell de lajuntament. La inauguraci ser el prxim dissabte 14 de mar a les 19.00 hores i es podr visitar fins al 17 de maig.

A ms, amb motiu del centenari sinstallar una placa de Joan Percuho al Jard dels Poetes. Aix, desprs de la inauguraci, el Jard dels Poetes acollir un acte amb la participaci de lalumnat de lIES Els Ports per a commemorar el centenari del naixement de lautor.

Lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, ha destacat que Perucho era un escriptor molt important i amb un llibre ambientat a Morella, per la qual cosa, tindr una placa al Jard dels Poetes junt amb els autors que han escrit sobre la nostra ciutat. Ledil ha explicat que des del dissabte la Sala del Consell albergar lexposici Vampirs a Morella!, una exposici sobre aquest autor i la seua novella, la qual recorrer altres ciutats durant aquest any. Finalment, Rhamss ha aprofitat per a convidar a totes i tots a vindre a la inauguraci de lexposici i els actes programats pel centenari de Joan Perucho, aix com gaudir de la seua novella i visitar lexposici fins al mes de maig.

Aquesta exposici itinerant estar a Morella des del 14 de mar i recorrer altres localitats com Gandesa, Banyoles, Berga i Barcelona. A ms, linici de lany Perucho ser el dilluns 16 de mar en un acte a Barcelona al Palau de la Generalitat i tamb hi haur una exposici a la Biblioteca Nacional de Madrid on apareixer Morella. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana