Els Ports: L'interior de la provncia, nevada


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197026_122574/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197026_122574/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197026_122574/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197026_122574/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197026_122574/5_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197026_122574/6_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197026_122574/7_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197026_122574/8_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197026_122574/9_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 10-01-2021
L'interior de la provncia, nevada

Tot l'interior de la provncia de Castell s'ha tenyit d'un mantell blanc de diversa grossria depenent de les zones. A la Plana Baixa la neu s'ha deixat veure en localitats com Eslida o Chvar, per tamb en Llucena (L'Alcalatn), i a les comarques d'Alt Millars, Alt Palncia i, sobretot, Els Ports.

El Departament de Bombers de Diputaci de Castell ha continuat treballant durant tota la vesprada en la neteja de vials dels municipis de tot l'interior de la provncia, sent la prioritat els accessos a aquests.

Respecte als serveis per rescats, a ltima hora de la vesprada del dissabte s'ha ats a diversos vehicles bloquejats per la neu, a Morella, Vilafranca i a la Serratella.

La previsi s que continue nevant en les prximes hores pel que els efectius es tornaran a reincorporar als treballs de neteja de carreteres el diumenge a primera hora del mat.

Dispositiu
La Diputaci de Castell ha establert a Morella el punt de coordinaci per a la zona nord del dispositiu especial d'emergncie davant el pas per la provncia de la borrasca 'Filomena', que fins a dem diumenge deixar neu, fred i gelades en especial a tot l'interior castellonenc. El diputat de Bombers, Abel Ibez, ha estat aquest mat al lloc de comandament per a analitzar l'evoluci del temporal i concretar les actuacions al llarg del territori, de l'Alt Palncia als Ports. En la reuni han participat tamb el director general d'Emergncies de la Generalitat Valenciana, Adolf Sanmartn, l'inspector en cap dels bombers, Pablo Vila, i l'alcalde de Morella, Rhamss Ripolls. En tot moment s'ha mantingut informat al president de la Diputaci, Jos Mart.

Les previsions que auguraven fins a 20 centmetres de neu acumulada a les comarques interiors finalment s'han complert i aix ha obligat el Consorci de Bombers a actuar i a reforar el seu dispositiu.

A l'operatiu provincial, format per 200 efectius des del dijous, s'han sumat baix el comandament de la Diputaci una desena de bombers forestals de la Generalitat Valenciana. Amb la seua inclusi s'ha fet necessria una reuni de coordinaci, la celebrada aquest mat, en la que s'ha estudiat cada localitzaci afectada per la neu i s'han determinat les 27 vies en les que s'ha d'intervenir de forma preferencial.

El diputat de Bombers ha explicat que s'est prioritzant la neteja i el condicionament d'aquestes carreteres i dels accessos principals als municipis afectats, per tal d'evitar que cap d'ells es quede incomunicat. En aquestes tasques estan intervenint els 18 camions llevaneu mobilitzats, que alhora escampen sal sobre les vies per a evitar la formaci de gel.

"En episodis com aquests s crucial comptar amb el suport d'altres institucions, que sumen valor i fora al nostre treball. Nosaltres hem posat tots els nostres recursos humans i materials disponibles i la nostra experincia davant emergncies per a coordinar el dispositiu. Davant aix, Ibez ha agrat la "sempre bona disposici del govern autonmic per a protegir la ciutadania castellonenca".

Ibez ha notificat que, fins a hores d'ara, no s'ha hagut d'efectuar cap intervenci de rescat. La circulaci en autombil s prcticament nulla a la zona, a ms que s'ha comptat amb la collaboraci de la Subdelegaci del Govern a Castell per a controlar que no hi hagueren desplaaments des del litoral per a conixer la neu. En tant aix, el diputat ha reiterat el missatge que des de fa dies tant la Diputaci com el Consorci de Bombers est difonent i repetint des de tots els canals oficials: "S'ha d'evitar agafar el cotxe si no s estrictament necessari. Els equips de bombers estan treballant per a garantir la seguretat als pobles de l'interior i s'han de cenyir a aix".

El dispositiu especial per les nevades continuar actiu fins al dilluns, a l'espera de que les previsions certifiquen o no l'arribada d'un nou front de fred polar "que obligar a estendre'l uns dies ms per a aplacar els problemes de l'aparici de plaques de gel en les carreteres"

EL DISPOSITIU
La Diputaci de Castell ha mobilitzat 200 efectius humans per a combatre els efectes de 'Filomena', un dispositiu que es completa amb 18 mquines llevaneu, 8 vehicles de sal, 30 vehicles auxiliars, una moto de neu de rescat, un 'All-terranin vehicle' dotat amb erugues per a rescat i 250 tones de sal.

+ info:
Interior Castell.

Bares Carretera Abiertos.

Guardia Civil.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana