Els Ports: Arranca l'Aplec dels Ports a Morella amb una ampla programaci


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/7/211046_133390/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 27-07-2023
Arranca l'Aplec dels Ports a Morella amb una ampla programaci

L'Aplec dels Ports arranca a Morella esta nit amb els primers concerts. Esta 44a edici compta amb una gran quantitat d'actes, els quals ajunten la reivindicaci i la festa per a situar al mapa una comarca oblidada per les institucions. Cercaviles, xerrades, presentacions de llibres, tallers, la fira alternativa i les actuacions musicals omplin l'agenda dels quatre dies de trobada comarcal des d'avui fins al diumenge 30 de juliol. Una completa programaci apta per a tots els pblics.

Vaire, Garrama, Aina Palmer i Kollectiu Estafa oferiran la festa de benvinguda aquesta nit a l'escenari principal, anomenat Aladre, a partir de les 22.00 hores d'avui. Per els grups no comenaran en gelat. Abans, els Dimonis i Gaiteros de Morella calfaran l'ambient amb un correfoc des de la plaa de l'esglsia fins als concerts a partir de les 20.30 hores. A ms, al voltant de les 21.00 hores ja obrir el menjador de l'Aplec dels Ports amb la inauguraci de l'exposici fotogrfica L'Aplec del Koma.

Dem s'incrementar l'afluncia d'aplequeres i aplequers amb l'arribada del cap de setmana. Pepet i Marieta, El Diluvi, Xavi Sarri, La Kinky Band i dj. Keyzz tocaran durant tota la nit a l'escenari Aladre. Tot i aix, el protagonisme de la jornada cau en l'acte d'inauguraci del XLIV Aplec dels Ports amb el ttol Sembrem comarca, collim futur i on participen diferents associacions locals. Este espectacle tindr lloc a les 21.30 hores a l'escenari ubicat a l'interior del poble, al Pla dels Estudis i que s'ha anomenat Trill durant els dies de l'Aplec. Este espai estar obert ja una estona abans, quan actuar Pimienta Molida Rumba des de les 19.00 hores per rebre a tota la gent.

El dissabte ser la jornada ms intensa amb quasi 24 hores ininterrompudes d'activitats per a tots els pblics i tres escenaris en marxa. A les 11.00 hores arrancar la fira alternativa amb associacions i empreses del territori al passeig de l'Albereda. Aquesta acollir un xicotet escenari, de nom Falc, amb actes culturals. El primer ser la xerrada informativa de l'Assemblea de treballadores i treballadors del departament de salut de Vinars a les 11.30 hores. A les 12.30 hores, presentaci del llibre infantil Comboi. Un recorregut illustrat per les festes valencianes. La taula redona Msica en valenci: passat, present i futur, amb inici a les 13.30 hores, tancar les activitats matinals. Ja a la vesprada, taller infantil de creaci de personatges de cmic amb ContaClown a les 17.30 hores.

L'escenari Trill tamb arrancar a les 11.00 hores amb l'actuaci del grup familiar Trobadorets. A continuaci, vermut musical amb els concerts de Paula Toms, Ceci, Canons d'Artiga i Rosio Cano. Riures en valenci obrir el tardeo amb els monlegs de Pam Demia, Ferrxn, Llus Mosquera i Saray Cerro a partir de les 16.30 hores. Finalment, el concert d'Hormign Armado, Los Draps i Mash Masters tancar l'agenda d'este espai.

En esta jornada, l'escenari Aladre concentra l'activitat nocturna fins a la matinada. Apologia ser el primer grup, d'una llarga llista, en actuar. Esther, Auxili, Tesa, Jonatan Penalba, Maluks, Nonai Sound, dj. Cuber i dj. Herbs faran ballar al pblic durant tota la nit.

A ms de tot aix, la Muixeranga dels Ports, Conlloga i la Muixeranga de Vinars recorreran els carrers de Morella en cercavila des de la Plaa Colom a les 19.00 hores.

El diumenge estar marcat per l'acte de cloenda a l'escenari Aladre a les 19.00 hores i acomiadar el XLIV Aplec dels Ports. Per este acte no est sol. La fira alternativa torna amb la pre.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana