Els Ports: Vilafranca descubre estilos de msica con el Festival 775


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/8/211522_133676/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 07-08-2023
Vilafranca descubre estilos de msica con el Festival 775

Este fin de semana, Vilafranca ha disfrutado de la X edicin del Festival de Msica 775. Los regidores scar Tena y Carlos lvarez, acompaados del director artstico del festival Pere Joan Carrascosa, han preparado una programacin nica con motivo de estos diez aos, y han conseguido que vecinos, vecinas y visitantes del pueblo disfruten de la msica en directo.

Por un lado, este ao el festival se inaugur el viernes con el msico local Pau Monfort en la Casa de la Msica, que present su nuevo y primer disco denominado 'Semivigilia', donde hace una mezcla entre la msica que la Unin Musical de Vilafranca interpreta en los pasacalles y la msica experimental con un toque 'ambient'. Para tratar de acercar el pblico a esa visin que muchos del entorno del artista han compartido con l, la sensacin de escuchar a la banda cuando pasa por la calle mientras ests a la cama y notar cmo se va derritiendo la msica.

Leticia Moreno i Antonio Galera, que formen el duet 'Spanish landscapes' de viol i piano, respectivament, van captivar tots aquells que estaven a la Casa de la Cultura el dissabte, amb msica que transportava el pblic a la natura i al paisatge. A aquests, els va seguir, a la nit, l'actuaci de Mike Mckoy, Juanjo Martn, Pascual Monlen, Cesar Corts i Sergio Riera, que amb veu, guitarra, saxo, percussi, contrabaix i piano, van aportar la 'bossa nova' a aquesta edici. Aquests ltims van amenitzar la cua que es va formar a la Plaa d'En Blasc en motiu de la Nit dels Ciris. A ms, els i les assistents a aquest concert, disposaven de la barra muntada pels i les majorals de la Mare de Du del Llosar, on oferien refrescs, bocates i gelats.

El diumenge es va obrir la jornada a l'Ermita de Sant Roc amb l'artista Enrike Solinis i la seua actuaci 'Ars Lachrim', que va transportar el pblic al segle XVII amb la seua msica de llat. Finalment, aquesta edici va concloure a l'Arbortum, amb la soprano Beln Roig, Pere Joan Carrascosa al violoncel i Jaume Gimeno a l'arpa, que van aconseguir que la msica es fusionara amb el paisatge i la natura i captivara al pblic.

Aix doncs, el Festival de Msica 775 ha transportat, un any ms, diferents estils de msica a tots els racons del poble, fent que es mantinga la insgnia d'acte cultural de referncia a escala comarcal i provincial, apropant la cultura i la msica al municipi de Vilafranca. A ms, vens, venes i visitants han participat activament en aquesta edici i hi ha hagut una molt bona acollida.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana