Els Ports: Morella negra com la trufa detalla la programaci de l'edici 2024


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222087_140360/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/222087_140360/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 01-02-2024
Morella negra com la trufa detalla la programaci de l'edici 2024

El comissari Garca ha presentat este mat la programaci de la novena edici de Morella negra com la trufa que tindr lloc entre el 23 i el 25 de novembre. Durant el cap de setmana del festival hi haur una gran varietat de taules literries amb escriptors i escriptores referents de la novella negra a l'estat espanyol. Estes taules estan combinades, com ja s tradicional, amb la degustaci de pinxos elaborats amb la trufa negra dels Ports, aix com altres activitats al voltant del municipi com la visita guiada a La Morella ms negra.

La sala de degustaci gastro-literria Sergio Beser s un rac clau dins del festival on els lectors i lectores s'apropen a les escriptores i escriptors en un ambient dists. Aix, desprs de les taules literries, este servir de lloc d'encontre per a la firma de llibres i per a provar els pinxos elaborats amb trufa negra dels Ports pels restaurants de l'Associaci d'Empresaris Turstics de Morella i Comarca (ASETMICO). Cal recordar que Morella negra est integrada dins de les XXI jornades de la trufa Morella-Els Ports on es promociona este verstil producte gastronmic.

Jorge Garca, comissari de IX Morella negra com la trufa, ha destacat que 'esta edici ve carregada d'activitats i amb novetats per a passar un gran cap de setmana per a tots i totes les amants de la novella negra'. Ha explicat que 'este any torna la sala de degustaci gastro-literria Sergio Beser per a compartir els pinxos de trufa i lloc d'encontre per a lectors i autors, aix com hi ha novetats com l'exposici Dones encobertes amb portades de llibres policacs que van patir la censura del franquisme entre els anys 1950 i 1975'. Garca ha comentat que 'tindrem a amics i amigues que ja han vingut en altres ocasions com els periodistes Laura Gonzlez, de Radio Nacional de Espaa (RNE), i Carlos Qulez, en diferents televisions'. Finalment, el comissari ha aprofitat per a 'convidar a totes i tots a vindre a Morella negra i disfrutar de tot el que hem preparat en esta intensa agenda des del divendres 23 fins al diumenge 25 de febrer'.

Activitats de Morella negra 2024

Les principals activitats de Morella negra com la trufa tindran lloc al Teatre Municipal, el qual acollir les taules literries amb les escriptores i escriptors. Aix, a esta ubicaci s'inaugurar el festival gastro-literari el divendres 23 de febrer a les 19.30 hores amb l'alcalde de Morella, Bernab Sangesa, el comissari Garca i l'escriptor Vctor del rbol. A continuaci, l'organitzaci lliurar el reconeixement Nigrum tuber a l'editor Gori Dolz pel suport al festival des dels seus inicis. A les 20.00 hores arrancar el primer panell amb el nom Forces de l'ordre km 0. Versi 2.0 on el periodista Miquel Agost, del Peridico Mediterrneo, parlar amb el comandant a la reserva Fermn Pearroya, militar que ha desenvolupat la major part de la seua carrera a la Gurdia Reial; i Javier Sabater, membre de Bombers de la Diputaci de Castell. A la nit, Music&Poems al voltant de les poesies del llibre de Vctor del rbol Mientras el mundo dice no i amb micro obert perqu qualsevol puga participar.

El dissabte 24 de febrer arranca amb fora, la fora que dona un bon esmorzar caracterstic de la zona de Castell amb la taula Esmorzem llibres. A les 10.30 hores es presentaran els llibres amb vincles territorials i emocionals amb el festival. Estos seran No hay muerte dulce de Valentn Miravet, Das de araas, buitres y ovejas de Benjamn Recacha i Murs d'aigua de Marta Tena Subirats. A les 12.00 hores es reuniran els i .

[FIN]


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana