Els Ports: Les pgines web de Morella, ms accessibles a les persones amb diversitat funcional


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222547_140667/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 08-02-2024
Les pgines web de Morella, ms accessibles a les persones amb diversitat funcional

Les pgines web de l'Ajuntament de Morella, www.morella.net, i de Morella Turstica, www.morellaturistica.com, han incorporat un software per facilitar la navegaci a les persones amb diversitat funcional. Es tracta del servei Acctua de l'empresa Accesit Inclusivo, el qual utilitza diferents sistemes per adaptar-se a distintes dificultats i apropar la informaci a totes les persones. D'aquesta manera, la gent pot activar el sistema que necessite, ja que pot ser a travs del teclat, amb comandaments de veu, de modulaci de so, de lectors de pantalla o amb polsadors.

Esta s una prova pilot que es realitza a travs de l'Institut Valenci de Tecnologies Turstiques (Invattur) perqu Morella est dins de la xarxa de Destins Turstics Intelligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV). El consistori collabora amb este servei i els portals serveixen com a prova del mateix, de manera que s'han installat sense cap cost, encara que s que t un cost anual pel manteniment i actualitzaci.

El sistema de navegaci a travs del teclat va dirigit a usuaris i usuries amb discapacitat visual o amb limitacions per causes d'edat, cognitives o de malaltia, entre altres. Els comandaments de veu, est destinat a les persones amb mobilitat reduda o absncia dels membres superiors. Les persones amb problemes de vocalitzaci o parlisi severa utilitzarien el sistema de navegaci amb modulaci de so. Tamb compta amb un sistema de lector de pantalla, el qual s compatible amb els lectors de pantalla habituals. Finalment, els polsadors servirien a les persones amb parlisi severes, mobilitat reduda o absncia de membres superiors. Tots estos permeten navegar pels portals municipals amb un nombre redut de tecles.

L'alcalde de Morella, Bernab Sangesa, ha destacat que "amb este servei es facilita l'accs a la informaci de les pgines municipals a tot el mn, de manera que les persones amb diversitat funcional puguen consultar-la des de qualsevol lloc. Creiem que tota la gent t dret a accedir a Morella, per aix s important l'accessibilitat en totes les seues parts, ja siga fsica en un monument o carrer, o en les nostres webs. En este projecte apostem per esta segona i recomano a qualsevol persona que prove el funcionament".


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana