Els Ports: Èxit en la jornada de la trufa a Vilafranca


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227107_143958/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227107_143958/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 06-05-2024
Èxit en la jornada de la trufa a Vilafranca

El passat dissabte 27 d'abril va tindre lloc la jornada de formació sobre la trufa a la Casa Social de Vilafranca. Es tracta d'una jornada formativa per a millorar els coneixements entorn del cultiu d'aquest fong. Aquesta formació es porta realitzant des de fa uns anys, ja que el sector de la trufa està en ple creixement a les comarques dels Ports, el Maestrat i l'Alt Maestrat. A més, cada any està especialitzada en una fase del cultiu.

Luz Cocina Romero, enginyera agrònoma, directora tècnica de Micolab, i una de les màximes autoritats del sector, és l'encarregada, com cada any, de dur a terme aquesta sessió formativa per ampliar els coneixements dels assistents i per veure l'evolució del cultiu a la zona. El cultiu de la trufa és molt recent, i és per això que encara està en procés d'investigació i realització de proves que puguen millorar-lo.

Cada any, la jornada es centra en una part del procés productiu. Aquest any es va parlar de la mecanització i dels sistemes d'intensificació per fer les plantacions més efectives. Es van conèixer les maquinàries que hi ha al mercat i es va fer una mostra d'aquestes. La mostra va estar conduïda per Miguel Ángel Zugasti, de Todotruficultura.com, una empresa navarresa.

Aquest any la jornada va ser tot un èxit, ja que hi va haver 57 participants. Molts dels assistents eren del municipi, altres de les comarques properes de Terol i Castelló, i una part venia de Huesca, Burgos, Jaén, i Sòria.

Així doncs, amb aquestes jornades es pretén investigar l'evolució del cultiu de la trufa a la zona per a poder captar els possibles problemes que puga haver-hi i donar-los una solució, ja que aquesta zona de Castelló i Terol s'ha convertit en la màxima productora de trufa.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana