Generalitat Valenciana: Esport i el Collegi Oficial de Psicologia ofereixen suport psicolgic als esportistes valencians


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 16-04-2020
 

Esport de la Generalitat ha incrementat esforos per a continuar oferint suport psicolgic en lnia als esportistes valencians en aquests moments tan difcils, una mesura que ara s'amplia grcies a la collaboraci del Collegi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana (COPCV), davant la situaci d'excepcionalitat provocada per la pandmia de la COVID-19.

Aquesta iniciativa del COPCV, que posa a disposici un servei telefnic amb 15 professionals de psicologia esportiva, permet que el suport psicolgic a esportistes d'elit s'amplie tamb als collectius d'entrenadors, rbitres, jutges, directors esportius i familiars d'esportistes, els quals comparteixen les mateixes inquietuds que els i les esportistes davant la suspensi de totes les competicions esportives. L'atenci psicolgica es duu a terme en el telfon 960 450 232.

La nova lnia de suport psicolgic se suma a l'atenci en lnia que ofereix Esport a travs dels serveis mdics del Centre de Tecnificaci d'Alacant per a esportistes d'elit valencians, i tamb la que ofereix el *PROAD del Consell Superior d'Esports (CSD) per a esportistes d'alt nivell, molts d'aquests greument afectats per l'ajornament dels Jocs Olmpics de Tquio que s'havien de disputar aquest estiu.

El director general d'Esport, Josep Miquel Moya, ha destacat que "l'acompanyament psicolgic s clau en aquesta situaci per als esportistes d'alt nivell, que tenen moltes inquietuds i preguntes que encara s'han de resoldre. El confinament i la incertesa provoquen estrs i poden afectar l'estat d'nim, per aix els serveis de suport psicolgic que posem a l'abast dels esportistes valencians, amb la collaboraci del COPCV i el *CSD, se centren en una atenci primria que els ajude a combatre l'ansietat mentre continuen entrenant i cuidant l'alimentaci durant el confinament".

A ms, des de la declaraci de l'estat d'alarma s'estan duent a terme una srie d'actuacions per a afavorir la comunicaci entre entrenadors i esportistes mitjanant els serveis de suport a l'o l'esportista.

En aquest sentit, s'est treballant directament amb esportistes dels centres de tecnificaci mitjanant sessions en lnia en les diferents rees dels serveis: psicologia, nutrici, preparaci fsica i recuperaci de lesions.

Tamb s'han enviat unes pautes a seguir, recomanacions i alguns consells per a mantindre la motivaci i la calma en aquests moments excepcionals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana