Generalitat Valenciana: El CECOVA exigeix a Puig que a ms de disculpes diga el que far per a solucionar les males condicions de treball dels professionals sanitaris


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 23-04-2020
 

El Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) considera insuficients les disculpes que ha demanat hui el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la seua compareixena en les Corts Valencianes. Unes disculpes que serveixen de ben poc quan els professionals sanitaris segueixen amb escassetat de materials de protecci i sense test per a saber si estan en condicions de poder treballar.
Haver tingut a les infermeres de la Comunitat Valenciana lluitant indefenses durant molts dies contra el COVID-19, haver repartit test i mscares inservibles i en mal estat i continuar patint la falta de material adequat mereix alguna cosa ms que disculpes. Mereix haver donat solucions concretes sobre com solucionaran les moltes deficincies i manques que encara queden sense resoldre en moltssims centres sanitaris de la Comunitat Valenciana.
No oblidem que ja es comena a parlar de dates per a anar alant el confinament domiciliari i no cal perdre de vista que el sistema de Primria no est prou preparat per a assumir la situaci a la qual haur de donar resposta. Haur Puig de tornar a demanar disculpes pels problemes que aix puga generar?
Perqu no ho haja de tornar a fer ens haguera agradat que en la seua compareixena haguera sigut mes concret i ens haguera traslladat la confiana que tots els sanitaris de *Primara tindran test, que comptarem amb suficients *EPIs per a fer el seguiment dels pacients domiciliaris, que tindrem unes pautes i protocols slids i que no siguen canviants, que seran transparents amb les dades, que es millorar la rtio infermera/100.000 habitants en definitiva, tot el que no han fet fins ara i que no donen garanties que es vaja a solucionar.
Des del *CECOVA estem d'acord que s moment d'unitat, ho ha sigut sempre des que va comenar aquesta pandmia. Per el que no s'ha de consentir s que en aqueixa pretesa i necessria unitat anomenada gran acord autonmic per a la reconstrucci (per molt en majscules que es vulga escriure) es dilusquen les responsabilitats que ha d'assumir cadascun.
Esperem i demanem tamb que en totes les mesures referents al sector sanitari que es vagen prenent es compte amb l'opini dels professionals d'Infermeria. Per d'uns professionals independents i l'opini dels quals no estiga condicionada per interessos poltics.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana