Generalitat Valenciana: CSIF exigeix al Consell que, a ms de disculpes, oferisca al personal de la sanitat ms mitjans i test generalitzats


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 23-04-2020
 

El sindicat CSIF valora les disculpes del President de la Generalitat per no haver arribat a temps i no comptar amb els mitjans de protecci que mereixia el personal sanitari en la crisi del Covid-19. El sindicat demana que, una vegada adms la fallada, el Consell se centre en dotar dels mitjans de seguretat necessaris, ja que encara no sn suficients, i, sobretot i amb urgncia, a realitzar test generalitzats per a detectar casos de contagi.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera que les afirmacions en el ple del mxim responsable del Consell constitueixen un pas avant i realista desprs de setmanes negant la consellera de Sanitat la situaci d'indefensi que pateix el personal sanitari per falta de material. No obstant aix, li insta a fer un pas ms i a dotar del subministrament necessari d'equips de protecci a tot el collectiu de professionals sanitaris.
El sindicat recorda que encara que s'haja produt un tsunami, com l'ha qualificat el *president en el seu discurs davant Les Corts, el Consell podria haver-se anticipat si haguera escoltat a CSIF, que el 31 de gener va presentar escrit preguntant pel material de prevenci existent i els preparatius per a afrontar aquesta crisi. Aqueix mateix advertiment, amb idntica falta de resposta, la va fer la central sindical tamb al febrer i al mar.
CSIF lamenta que fins i tot durant l'estat d'alarma Conselleria de *Sanitat ha seguit sense dotar als professionals de suficients equips de prevenci. Aquesta situaci ha provocat que, en l'actualitat, hi haja al voltant de 3.000 professionals de la sanitat valenciana contagiats o en quarantena. A ms, aquestes ltimes setmanes, en diferents departaments de salut segueix sense haver-hi equips de protecci adequats, sense disposar de les bates suficients o rebent mscares que no reuneixen les mesures de seguretat necessries.
El sindicat recalca que, malgrat aquesta descoordinaci i indefensi, el pic de la pandmia s'ha rebaixat grcies a la professionalitat i vocaci del personal sanitari, que s'ha vist desemparat durant aquestes setmanes. Aquesta situaci es podria haver evitat d'haver escoltat els requeriments de CSIF, que, davant aqueixa falta d'actuaci, va denunciar la setmana passada per possible prevaricaci i homicidi involuntari, entre altres presumptes delictes, als responsables de Conselleria de *Sanitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana