Generalitat Valenciana: Bonig: 'El suport del PPCV a Puig enfront del Covid19 s ac, per cal passar als fets ja, tota la resta s mrqueting poltic'


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 28-04-2020
 

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha insistit hui en el suport del PPCV al *President Puig per al pla de reactivaci de la Comunitat valenciana desprs del *Covid19, per ha instat a "passar als fets ja" i ha afegit que "tota la resta s mrqueting poltic".

Bonig s'ha pronunciat aix en Els *Notcies del *Mat d' Punt. La presidenta del PPCV ha recordat que des del 12 de mar, "abans que es decretara l'estat d'alarma per la pandmia, el PPCV s'ha comportat com un partit responsable, tendint la m perqu creiem que s un manera d'ajudar a la gent, i la setmana passada vam registrar en Les Corts la proposta sobre una comissi per a un gran pacte de reactivaci de la Comunitat Valenciana".

Sobre aquest tema, Bonig ha assenyalat que Les Corts "s el frum adequat" per a treballar sobre aquest pacte. "En Les Corts estan tots els partits amb representaci i s ac on s'ha de treballar. En democrcia s el parlament el que controla l'acci de Govern", ha indicat.

Aix mateix, s'ha mostrat partidria de la participaci de la societat civil. "De fet, qui ha de capitanejar el gran pacte s la societat civil en la seu del poble valenci, que sn Les Corts. Tota la resta s mrqueting poltic i no ho acceptarem. Els sindicats, patronal, indstria, tothom pot passar per les Corts. Ve una crisi econmica sense precedents que requereix que tots anem en la mateixa direcci".

La dirigent popular ha lamentat que el *President Puig no haja contestat encara a la proposta del PPCV. "soc conscient que la pandmia s un escenari molt complicat, per Puig va ser a la Diputaci Permanent de les Corts la setmana passada sense un programa clar i en aqueix sentit estic decebuda. Jo he oferit des del primer moment la responsabilitat del PPCV i fins al seu equip, que t experincia. Puig no va portar un pla concret quan hi ha 374.000 persones en *ERTEs, cal parlar del sector turstic i industrial, i s necessari readaptar el pressupost i reajustar l'estructura de l'administraci".

En aqueix sentit, ha indicat que s "absolutament necessari" aprimar l'estructura poltica que t Puig. "Va tancar 2019 amb 2.500 milions sense pagar i a 31 de mar de 2020 hi ha 1.500 milions d'euros en factures en els calaixos. El gran mors dels provedors de la Comunitat Valenciana s la Generalitat, que deu 4.000 milions d'euros i cada dia que passa i que perdem tanquen empreses i la situaci es complica", ha assenyalat.

Bonig ha insistit que "cal passar als fets" i ha assenyalat que la poltica "est per a servir als ciutadans". Aix mateix, ha reiterat la petici que es facen test massius a tota la poblaci i que se subministre a tot el personal sanitari tot el material.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana