Generalitat Valenciana: El PP demana a Puig que Consell, alts crrecs i assessors destinen part del seu sou a la lluita contra el Covid19


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 03-05-2020
 

El sotssecretari general de PPCV i portaveu de Sanitat en Les Corts, Jos Juan Zaplana, ha demanat hui al *President Puig que els membres del Consell, alts crrecs i assessors del Govern valenci destinen part del seu sou per a la lluita contra el Covid19.

Jos Juan Zaplana ha assenyalat que la situaci actual "obliga a un aprimament de l'administraci i a un ajust de nmines" i ha assenyalat que fa falta "canviar endollats per sanitaris".

"Els qui venien a canviar la poltica s'han acomodat molt rpid en les butaques i cotxes oficials i fins ara cap conseller, alt crrec o assessor ha renunciat ni ha donat ni un euro per a la lluita contra el *Covid19, malgrat que s ho han fet els diputats de tots els grups de les Corts", ha assenyalat.

"En aquests dies hem tingut coneixement de nmines de 1.100 euros per a metges de la sanitat pblica de la Comunitat Valenciana, i 900 euros en casos d'infermers i auxiliars. Sn nmines que pertanyen a contractes d'obres i servei per a lluitar contra el *Covid19, parlem de les persones que han reforat l'atenci sanitria, jugant-se la vida per a ajudar. Grinyolen aquests contractes quan hi ha Conselleries que durant aquests dos mesos han limitat la seua activitat al mxim, tal com veiem en *GVAOberta, per que en alts crrecs gasten 800.000 euros a l'any", ha assenyalat.

Jos Juan Zaplana ha instat a Puig que faa canvis estructurals en el Govern i que ha indicat que els diners d'una reducci d'assessors podria destinar-se a la subvenci de la quota dels autnoms. "PSPV, Comproms i *Podem van evitar recentment en Les Corts que el Consell i els 330 alts crrecs es baixaren el sou per a destinar aqueixos diners a la compra del material necessari per a la lluita contra el virus i per a reforar la contractaci de sanitaris, quan altres governs autonmics s ho han fet", ha assenyalat
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana