Generalitat Valenciana: El PSPV-PSOE porta a les Corts 'el bulo de Barrachina (PPCS) sobre els orinals dels hospitals de campanya' i li exigeix una disculpa


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 08-05-2020
 

La denncia del PSPV-PSOE de la provncia de Castell sobre el bulo que va llanar el president del PP de la provncia de Castell, Miguel Barrachina, en un programa de televisi nacional, sobre l's d'orinals als hospitals de campanya per la falta de banys als hospitals de campanya, ha arribat este mat a les Corts. La portaveu adjunta del grup parlamentari socialista, Rosa Peris, ha demanat a la presidenta del PP en la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, que demanen disculpes per estes declaracions "falses, injustes i grotesques". Unes declaracions, ha afegit Peris, que ha realitzat Barrachina "amb l'nic objectiu de generar un estat de crispaci insuportable".

Peris ha realitzat estes declaracions en Les Corts este mat, on la consellera de Justcia, Administraci Local, Reformes Democrtiques i Llibertats Pbliques, Gabriela Bravo, ha comparegut per a donar compte del procs de construcci dels hospitals de campanya. Per a la diputada socialista, "dir que hi haur orinals s insofrible, fals i mentider. Demanem la rectificaci immediata i que no continuen construint la realitat des de mentides tan insuportables".

Cal recordar que Barrachina est mantenint en un vdeo que encara no ha retirat, d'una entrevista en una televisi nacional, en el qual afirma que els hospitals de campanya sn "tres nyaps". "No hi ha previstos aseos, no tenen banys i es preveu que una persona faa les seues necessitats en la cunya, el que ta mare i la meua (contestant al presentador del programa) dirien un orinal", afirma Barrachina en la seua entrevista.

El president del PPCS i diputat autonmic, i es pot comprovar en el vdeo, va ms lluny en concretar que "en una epidmia com esta, en la qual un dels principals smptomes s la descomposici, s un error garrafal no contemplar banys".

Peris ha insistit en el greu que s "generar una alarma innecessria, amb falsedats que noms pretenen construir una realitat des de mentides tan insuportables".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana