Generalitat Valenciana: El PPCV demana a Puig un protocol per a les piscines municipals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195370_121117/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 08-05-2020
El PPCV demana a Puig un protocol per a les piscines municipals

El portaveu d'Esports del Grup Popular en Les Corts, Luis Martnez, ha sollicitat al Consell, a travs d'una carta dirigida a la titular de Sanitat Ana Barcel, que dicte com ms prompte millor instruccions per a regular les piscines pbliques.

Martnez ha plantejat la necessitat que "els ajuntaments compten amb unes normes clares sobre aquest tema. Els alcaldes estan preocupats perqu ja estan fent els primers treballs per a la seua possible obertura en la prxima temporada estival i no saben a qu atindre's ni les despeses que comportar".

El portaveu popular ha assenyalat que "els criteris higienicosanitaris aplicables a les piscines d's pblic els regula la conselleria de Sanitat i ha d'establir el protocol a seguir com ms prompte millor perqu els ajuntaments puguen treballar. Si esperen a la normativa estatal per a aplicar-la, hauria d'incloure-la Puig en les seues peticions de desescalada. No es pot entendre com Puig pot demanar que a partir del prxim dilluns s'briguen les platges seguint uns criteris de distanciament social i, no obstant aix, no faa la ms mnima referncia a l'obertura de les piscines i el protocol en les piscines pbliques i la seua normativa".

Luis Martnez ha indicat que "els alcaldes necessiten conixer quins criteris seguir per a poder planificar-se amb un mnim de temps. No poden esperar de braos plegats a l'ltima ocurrncia precipitada d'un govern que es caracteritza pels canvis de criteri en la desescalada. Ha de deixar a un costat la improvisaci i comenar a dictar protocols d'actuaci sense esperar a la vespra".

El diputat popular ha indicat que "demanem a la Conselleria unes instruccions clares en la modificaci de l'actual normativa de 2018. Ha de regular el tractament de l'aigua i la seua depuraci, la neteja i desinfecci de les installacions i equips aix com les normes d's de la piscina tant en el got de la mateixa com en els vestuaris, la zona de platja de la installaci i la resta d'espais comuns".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana