Generalitat Valenciana: El PPCV demana a Puig que 'no s'amague desprs del puny i la rosa ni acatxe el cap' mentre els valencians perden oportunitats desprs de la patacada de la desescalada


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195411_121150/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 11-05-2020
El PPCV demana a Puig que 'no s'amague desprs del puny i la rosa ni acatxe el cap' mentre els valencians perden oportunitats desprs de la patacada de la desescalada

El sotssecretari regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i portaveu de Sanitat del *GPP, Jos Juan Zaplana, ha assenyalat que el President de la Generalitat, Ximo Puig "est tardant molt a reclamar una rectificaci al Govern desprs que la Comunitat no passe de la Fase 0, "no es pot amagar darrere del puny i la rosa acatxant el cap mentre els valencians, alacantins i castellonencs perden cada dia oportunitats de tornar a desenvolupar el seu projecte vital amb seguretat".

El PPCV ha exigit al President de la Generalitat "valentia" per a afrontar "el seu fracs", humilitat per a reconixer-lo i responsabilitat per a explicar per qu va generar expectatives que s'han demostrat falses.

Per aix, ha reclamat una "explicaci digna i a l'altura dels valencians que segueixen confinats" i que publique de "immediat" els documents que s'han enviat al Ministeri per al passe a Fase 1 per a veure "en quina situaci estem". Tamb volem veure la resposta que el Govern va enviar a la Comunitat Valenciana per a justificar la decisi i qui la va signar. "Claredat i transparncia", ha assenyalat.

"Durant tota la setmana hem vist com el *President i els membres del seu govern treien pit per com s'havia gestionat aquesta crisi en la Comunitat, i en particular, com els hospitals en tendes de campanya en els quals s'han gastat en empreses de dubtosa solvncia ms de 10 milions de anaven a afavorir el canvi de fase", ha indicat.

"Alg est fent paranys"
No obstant aix, la realitat "ha fet posar els peus en la terra a Puig. Alguna cosa no quadra i alg est fent paranys, els departaments que justament no passen de fase sn aquells on s'han installat els hospitals de campanya amb els quals ha fet tanta propaganda".

Per a *JJ.Zaplana, "s'ha jugat amb el sentiment dels valencians i amb la seua estabilitat econmica" per tant "exigim que done la cara i que assumisca la seua responsabilitat per assegurar el pas de fase de tota la Comunitat i provocar conseqncies socials, morals i sobretot econmiques d'aquest nou nyap". Per tot aix, li ha reclamat que es deixe de "poltica anunci" i es dedique a fer "poltica seriosa i responsable sense buscar indicadors meditics o de popularitat, perqu est jugant amb les expectatives, els llocs de treball i les ja tocades butxaques de molts valencians als quals el seu govern ha abandonat una vegada ms".

Aix, ha recordat que 36 hores desprs del "desastre" Puig "encara no ha donat explicacions als valencians. s l'nic President autonmic que s'ha amagat davant els seus ciutadans".

El PPCV ha denunciat que aquest Govern "els ha tapat els ulls als valencians que encara no saben per qu han de seguir a les seues cases o per qu fins i tot no poden obrir els seus negocis. El que millor gestiona a Puig en aquesta crisi s el silenci". Qu amagar el Consell per a no fer pblics els documents i saber qu ens falta per a poder canviar de fase? S'ha preguntat *JJ.Zaplana".

"L'nica cosa que tenim clar s que mant una organitzaci mastodntica amb ms de 330 alts crrecs i endollats que, amb ms de 1.300 morts, milers de contagiats, milers de persones en atur, amb moltes empreses en *ERTE i famlies passant situacions complicades encara ni ha pres cap decisi de reduir el seu endollats ni de reduir-se el sou ni a realitzar cap mesura de suport als ms necessitats", ha assenyalat.

Aix, s'ha fet eco de l'anunci realitzat per la Diputaci d'Alacant, i li ha instat a fer com ha fet el President de la corporaci provincial, Carlos Mazn: "exigim a Puig menys demaggia, i ms acci, ms transparncia i ms suport als nostres sanitaris. s hora que Puig aprime les nmines dels alts crrecs i dignifique als sanitaris", ha assenyalat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana