Generalitat Valenciana: Ximo Puig es compromet amb les infermeres i els infermers a reforar les plantilles d'aquest collectiu professional i l'Atenci Primria


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195449_121184/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 13-05-2020
Ximo Puig es compromet amb les infermeres i els infermers a reforar les plantilles d'aquest collectiu professional i l'Atenci Primria

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha comproms aquest dimarts amb les infermeres i els infermers, coincidint amb el Dia de la Infermeria, a reforar les plantilles d'aquest collectiu sanitari i tamb a potenciar l'Atenci Primria, dues reivindicacions "justes" que parteixen de professionals que representen "un ferm pilar de l'estat de benestar".

El president, que s'ha reunit tamb per videoconferncia amb responsables d'Infermeria del sistema valenci de salut, ha dirigit pblicament un missatge a aquest collectiu professional en el qual subratlla que la Generalitat treballar per a millorar la rtio d'infermeres i infermers i per reforar tamb l'Atenci Primria.

"Hui es compleixen 200 anys del naixement de Florence, la fundadora de la infermeria moderna i una icona de la cultura victoriana, per hui no recordem la Histria. s el present, un present durssim, all que ens preocupa", ha indicat Ximo Puig, que ha manifestat tamb que les infermeres i els infermers han sigut "el millor rostre de la Comunitat Valenciana" en aquests dos mesos d'emergncia sanitria.

"A cap esportista, actriu o cantant li ha aplaudit la societat durant 60 dies seguits", ha remarcat el responsable del Consell, que ha reiterat les seues disculpes "per no haver disposat de les proteccions necessries en alguns casos".

El *president ha recordat que la paraula infermera deriva de "ferma". "I aix heu sigut: un ferm pilar de l'estat del benestar; un pilar imprescindible per totes les vides que heu salvat, per tota la humanitat que heu demostrat i per tot el sacrifici que heu fet, jugant-vos, en molts casos, la salut", ha continuat.

"No sols mereixeu les grcies i el reconeixement. S que teniu dues grans reivindicacions: augmentar la rtio d'infermeres i potenciar l'Atenci Primria. Les considerem justes i treballarem en aqueixa lnia", ha manifestat Ximo Puig.

"Sou un exemple, i, de la mateixa manera que recordem a Florence des de fa 200 anys pel seu treball en la Guerra de Crimea, s que la societat valenciana us recordar a totes vosaltres durant molt de temps", ha finalitzat el *president.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana