Generalitat Valenciana: Ximo Puig anuncia una plataforma industrial i el projecte d'un centre de manteniment d'avions a l'aeroport de Castell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195452_121187/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 13-05-2020
Ximo Puig anuncia una plataforma industrial i el projecte d'un centre de manteniment d'avions a l'aeroport de Castell

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts la construcci d'una plataforma per al desenvolupament d'activitats industrials en l'aeroport de Castell, aix com la tramitaci d'un projecte per a la posada en marxa d'un centre de manteniment d'avions.

Ximo Puig ha assistit a la reuni del consell d'administraci de la societat pblica *Aerocas, que ha tingut lloc per videoconferncia, en el qual s'ha acordat impulsar noves iniciatives de desenvolupament i diversificaci de l'aeroport de Castell.

El president de la Generalitat ha recordat que s un objectiu estratgic del Govern valenci generar entorn de la infraestructura, amb la collaboraci del sector privat, "un pol logstic i empresarial vinculat al sector aeronutic, compatible amb la seua orientaci turstica".

En aquest sentit, Puig ha assenyalat que les noves inversions que s'han aprovat "responen a l'estratgia del Consell de diversificar l'activitat de l'aeroport de Castell, a fi que es consolide com un element de vertebraci del territori i de generaci de llocs de treball qualificats".

Aix mateix, ha recalcat que la Generalitat est impulsant projectes estratgics a la provncia de Castell per a fer front a la crisi derivada de la pandmia de la *COVID-19.

Amb aquest objectiu, el consell d'administraci de *Aerocas ha aprovat els plecs de condicions per a licitar les obres i la direcci d'obra de la nova plataforma industrial de l'aeroport. Aquest projecte, amb un pressupost de licitaci de 2,4 *milones d'euros, permetr habilitar una zona dedicada a l'estacionament, manteniment i desmantellament d'avions.

L'actuaci abasta una superfcie de quasi 28.000 metres quadrats, ampliables en posteriors fases, i inclou la creaci d'una zona pavimentada de 6.000 metres quadrats, una esplanada annexa en llastos de 21.900 metres quadrats per a estacionament d'aeronaus i una via d'accs. El termini d'execuci de les obres s de cinc mesos.

La nova plataforma concentrar l'activitat industrial de l'aeroport, atenent la demanda d'espai de les empreses que operen en l'actualitat i d'unes altres que puguen incorporar-se. A ms, permetr alliberar la plataforma comercial d'aquestes activitats.

Cal recordar que, en l'actualitat, l'aeroport acull a dues empreses dedicades a l'estacionament i desmuntatge d'avions: *eCube *Solutions i Jet *Aircraft *Servicies (*JAS).

Centre de manteniment
D'altra banda, el consell d'administraci de *Aerocas ha aprovat l'acceptaci i publicaci de la sollicitud presentada per l'empresa Brok-*air *Aviation *Group per al lloguer d'espai, durant un perode de 15 anys, amb la finalitat de posar en marxa un centre de manteniment d'avions.

Les normes de *Aerocas estableixen que, quan es reben propostes d'aquest tipus, una vegada analitzades i acceptades, es publiciten perqu qualsevol empresa puga formular ofertes alternatives.

Brok-*air s una empresa espanyola especialitzada en serveis de manteniment aeronutic. La companyia ha presentat a *Aerocas un projecte d'implantaci en l'aeroport en tres fases.

La primera abasta una superfcie de 22.000 metres quadrats i inclou la construcci d'un hangar de dues posicions, de 60 metres de llarg per 120 d'ample, per a manteniment d'avions de la famlia A320 i B737. En les segents fases hi ha previstes noves installacions fins a completar els plans d'expansi de l'empresa.

La previsi de la companyia s generar, entre llocs directes i indirectes, al voltant de 200 ocupacions en la primera fase del projecte.

La materialitzaci d'aquesta iniciativa est lligada a l'execuci de la plataforma industrial. Per a poder operar abans en l'aeroport de Castell, Brok-*air ha formulat una segona petici consistent en la construcci d'un hangar provisional, de 60 metres d'ample per 60 de llarg, on desenvolupar transitriament la seua activitat durant un termini aproximat d'un any.

Connexi amb Bilbao
D'altra banda, el consell d'administraci de *Aerocas ha ratificat un acord amb l'aerolnia *Volotea per a operar aquest estiu, si les circumstncies ho permeten, una ruta a Bilbao en substituci de la prevista a Marsella, que es reprendr l'any vinent. Aquesta decisi respon a la necessitat d'adaptar-se a les actuals circumstncies excepcionals i a les perspectives del sector aeri i turstic, derivades de la crisi de *COVID-19.

La de Bilbao es convertir en la primera connexi nacional regular que ofereix l'aeroport. La ruta operar durant 15 setmanes, entre juliol i octubre, amb dues freqncies setmanals. La *prevision de l'aerolnia s aconseguir els huit mil passatgers i passatgeres en el temps en qu estiga vigent.

El conseller de Poltica Territorial, Obres Pbliques i Mobilitat, Arcadi Espaa, ha explicat que la companyia *Volotea va plantejar a *Aerocas la necessitat de modificar enguany la ruta prevista a Marsella, apostant per una destinaci nacional, "ja que tot apunta al fet que la reactivaci del trnsit aeri comercial comenar pels vols domstics i que la demanda internacional tardar a recuperar-se".

Aix mateix, ha incidit en qu la present campanya turstica "estar molt lligada al mercat nacional, d'ac la importncia d'una connexi aria amb un mercat emissor tradicional per a Castell com s el Pas Basc".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana