Generalitat Valenciana: La Comunitat suma 3 dies seguits sense morts per COVID-19 i Castell mant 12 hospitalitzats


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 03-06-2020
 

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pblica, Ana Barcel, ha destacat que, per tercer dia consecutiu, no s'ha produt cap defunci per COVID-19 en la Comunitat Valenciana. "Continua aquest mes de juny la senda iniciada durant el mes de maig amb xifres esperanadores que mostren un clar avan en la nostra lluita per a fer front al *coronavirus", assegurava la consellera.

En aquest sentit, ha fet una valoraci del mes de maig, en el qual les altes a pacients amb *coronavirus en la Comunitat s'han incrementat un 78%, de manera que s'acumula un total de 5.346 persones que han superat la malaltia en aquest perode. A ms, el nombre de pacients en hospital s'ha redut un 82,3% -555 pacients ingressats menys que a principis de maig-, i el nombre de persones en les unitats de vigilncia intensiva ha descendit un 84,6%, amb 132 pacients menys que quan va comenar el mes.

D'altra banda, Barcel ha assenyalat que ms de 56.000 professionals de la Sanitat de la Comunitat Valenciana han participat en un estudi de *seroprevalencia d'infecci per *coronavirus. La prevalena global obtinguda s el 3,21%, segons un avan de resultats de l'informe final que s'elaborar quan l'estudi haja concls en tots els departaments de salut.

Aquest estudi, juntament amb l'estudi de *seroprevalencia elaborat pel Ministeri de Sanitat, indica quin est sent la incidncia de la malaltia en el territori valenci. En aquest sentit, la Comunitat Valenciana es troba entre els nivells d'incidncia del *coronavirus ms baixos d'Espanya, entre les cinc comunitats autnomes amb una menor incidncia del virus: un 2,5% enfront del 5% de mitjana.

La consellera ha explicat que la Comunitat Valenciana ha anat incrementant la capacitat diagnstica dels laboratoris per a realitzar *PCR. Per aix, durant el mes de maig el nombre de proves realitzades s'ha incrementat un 97%, i fins a aquest dimarts s'han dut a terme un total de 232.114 proves.

Finalment, Barcel ha volgut fer balan del servei que s'ha prestat en aquest perode per a la dispensaci general de medicaments a domicili, desenvolupat des del 26 de mar. Aix, les oficines de farmcia han pogut portar medicaments a domicili a les persones amb mobilitat reduda o a aquelles que pertanyen als grups ms vulnerables al *coronavirus.

D'aquesta manera, s'han evitat els desplaaments d'aquests collectius, amb el que s'ha redut aix el risc de contagi. En total s'han tramitat 3.747 sollicituds (411 a la provncia de Castell, 1.145 a la provncia d'Alacant i 2.191 a la provncia de Valncia). Per aix, ha volgut agrair "la gran labor que ha realitzat el Consell General de Farmcia de la Comunitat Valenciana, la collaboraci de la qual ha sigut essencial per a poder desenvolupar aquesta iniciativa".

Ara b, "encara que els nmeros siguen esperanadors, no hem d'oblidar en cap moment que darrere hi ha persones i famlies senceres que han viscut una realitat terrible, durssima, per descomptat, per a tots nosaltres", ha recordat la consellera Ana Barcel.

Actualitzaci de la incidncia de *coronavirus
En les ltimes 24 hores s'han registrat 83 noves altes, que eleven a 12.315 el total de persones curades. Per provncies: 1.556 a la provncia de Castell, 4.358 en la d'Alacant i 6.396 en la de Valncia, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a persones desplaades.

Quant a casos positius nous, des de l'actualitzaci d'aquest dilluns s'han detectat 10 casos a travs de *PCR que eleven a 11.238 el total de positius des que va comenar la pandmia. Per provncies: 3 a Castell (1.566 en total); 0 a la provncia d'Alacant (3.924 en total); i 7 a la provncia de Valncia (5.743 en total); i 5 casos no assignats.

El nombre de persones ingressades per *coronavirus als hospitals valencians s de 167: 12 a la provncia de Castell, d'elles 3 en l'UCI; 60 a la provncia d'Alacant, d'elles 12 en l'UCI; i 95 a la provncia de Valncia, d'elles 8 en l'UCI.

El nombre d'altes de professionals sanitaris s de 2.215 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments s de 500.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecci del *coronavirus han sigut 335.538, de les quals 232.114 han sigut a travs de *PCR i 103.424 a travs de test rpid.

Actualitzaci de la situaci en residncies

En l'actualitat hi ha algun cas positiu en 74 centres (8 a la provncia de Castell, 30 en la d'Alacant i 36 a la provncia de Valncia).
Residents nous positius: 0
Personal nou positiu: 2
Residents que han mort: 0
En aquests moments, es troben baix vigilncia activa de control sanitari 28 residncies en la Comunitat Valenciana: 8 a la provncia de Castell, 7 a la provncia d'Alacant i 13 a la provncia de Valncia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana