Generalitat Valenciana: Ana Berenguer: 'L'informe de l'Imperial College confirma que en la Comunitat s'han evitat 42.000 defuncions grcies al confinament'


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 10-06-2020
 

La directora general d'Anlisi i Poltiques Pbliques, Ana Berenguer, ha destacat que l'informe de l'Imperial College de Londres sobre les defuncions evitades a Espanya grcies a la restricci de la mobilitat confirma els resultats avanats fa dos mesos i actualitzats fa tres setmanes pel grup d'anlisi de dades i Intelligncia Artificial de la Generalitat, que estima en 42.000 les vides que s'han salvat en la Comunitat Valenciana per l'aplicaci de les mesures de confinament.

Ana Berenguer explica que l'estudi dels investigadors britnics "s un gran aval i un contundent suport a l'excellent treball fet des de la Comunitat Valenciana". L'informe de l'Imperial College conclou que a Espanya s'han evitat 450.000 defuncions a causa de l'aplicaci de les estrictes mesures d'allament social que es van introduir a meitat de mar per a evitar l'extensi dels contagis. "Sn uns resultats que es poden interpretar com una validaci externa del nostre treball ja que estan absolutament alineats amb les nostres estimacions", ha afegit.

L'estudi del grup d'anlisi de dades de la Generalitat, comenta Berenguer, ja apuntava fa tres setmanes que l'aplicaci i el compliment de les mesures de confinament han evitat uns 400.000 contagis i 42.000 defuncions, enfront dels 12.834 casos positius i les 1.279 persones mortes registrades a la data de realitzaci del treball.

Aquestes dades es van obtindre a partir d'una projecci epidemiolgica elaborada a partir de les dades de l'estudi de mobilitat de la xarxa de telefonia mbil promogut per la Generalitat, que va confirmar que el 92% de la poblaci va romandre en la seua rea de residncia en els dies no laborables, mentre que el 88% ho va fer en els dies laborables.

El grup responsable d'aquest treball, liderat per la comissionada de la Generalitat per a l'Estratgia Valenciana de IA, Nuria Oliver, est format per experts i expertes voluntaris de la Universitat Jaume I, la Universitat de Valncia, la Universitat Politcnica de Valncia, la Universitat Miguel Hernndez, la Universitat d'Alacant, la Universitat *CEU Cardenal Herrera, i la fundaci pblica d'investigaci sanitria Fisabio.

La directora general de Poltiques Pbliques ha destacat tamb la solidaritat i responsabilitat dels valencians i valencianes ja que, "grcies a l'exemplar compliment de les mesures de confinament, han aconseguit reduir els contagis i contindre l'extensi de la malaltia", per la qual cosa "l'xit s dels valencians i les valencianes".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana