Generalitat Valenciana: Transici Ecolgica impulsa la installaci de renovables per a complir amb els objectius d'origen net del 70% de l'energia elctrica en 2030 i neutralitat en 2050


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 10-06-2020
 

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergncia Climtica i Transici Ecolgica impulsa una flexibilitzaci dels trmits per a l'autoconsum energtic i la installaci d'energia elica i solar fotovoltaica per a complir amb els objectius d'origen renovable del 70% d'energia elctrica en 2030 i neutralitat en 2050, en lnia amb els fixats per la Uni Europea.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergncia Climtica i Transici Ecolgica, Mireia Moll, ha mantingut aquest mat una reuni amb l'Associaci Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia (*Avaesen) per a explicar els detalls en matria d'energia que inclou l'esborrany de la nova Llei Valenciana de Canvi Climtic i Transici Ecolgica.

El document, que destaca l'energia com un dels seus eixos per a aconseguir la transici ecolgica, defensa la reserva de sl per a installaci de renovables en els nous plans generals d'ordenaci urbana.

Aix mateix, la Conselleria ha elaborat ja un mapa de zones de desenvolupament d'energies netes, que exclou els espais reconeguts amb figures de protecci mediambiental, i sobre el qual les *conselleries d'Economia Sostenible i Poltica Territorial hauran d'afegir les seues respectives capes.

"La Comunitat Valenciana s una font d'oportunitat en matria d'energia neta i democrtica i hem definit ja les rees de desenvolupament prioritari que no suposarien afecci al medi natural i comptem, a ms, amb un Pla Director d'Energia que planteja la installaci de renovables en 12.000 ha del nostre territori", ha detallat la consellera.

El president de *Avaesen, Marcos Lacruz, s'ha interessat per alguns dels canvis normatius que ha emprs el Consell en l'ltim any per a agilitar la installaci d'infraestructures d'energia renovable i alinear-se amb els processos d'altres territoris confrontants, com la reforma de la Llei d'Ordenaci del Territori, Urbanisme i Paisatge (*Lotup) i de l'esmena a la Llei d'Acompanyament que va entrar en vigor el passat 1 de gener.

El prxim pas inclou la redacci de decret llei per a definir els criteris que ha de reunir un projecte d'inters estratgic, juntament amb les *conselleries d'Economia Sostenible i Poltica Territorial. Una frmula que s'unir a la de les Comunitats Energtiques Locals i que converteix a la Generalitat en la primera administraci que planteja regular per llei aquest tipus de figures.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana