Generalitat Valenciana: Las actividades juveniles no tendrn limitaciones de aforo en la nueva normalidad, pero debern garantizar la distancia de seguridad


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 22-06-2020
 

Els campaments, colnies i escoles d'estiu ja no tindran limitacions d'aforament amb l'entrada en la nova normalitat, desprs de finalitzaci de l'estat d'alarma decretat per la pandmia de *COVID-19, per sempre hauran de garantir que es compleix la distncia de seguretat necessria entre totes les persones participants, segons la resoluci que regula la desescalada d'aquestes activitats.

L'Institut Valenci de la Joventut (IVAJ), entitat dependent de la Vicepresidncia i Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives, ha regulat que s que ser necessari que existisca una divisi interna de les persones participants de qualsevol activitat organitzada dins d'aquests campaments o escoles d'estiu i que no podr superior a 10 persones.

El director general de l'IVAJ, Jess Mart, ha afirmat que, "desprs de tres mesos d'activitat no presencial provocada per la *COVID-19, ha arribat el moment de buscar nous escenaris, espais de trobada, alternatives concretes per a tornar a compartir amb totes les mesures sanitries que corresponen". "No deixarem que les persones joves es queden arrere; la nostra labor s inclusiva", ha indicat.

En aquest sentit, ha apostat pel desenvolupament d'activitats de temps lliure i oci educatiu infantil i juvenil en la denominada nova normalitat i ha destacat la implicaci de la Conselleria en la nova normalitat, "una etapa que no sols durar aquest estiu". "Per aix, necessitem reiniciar activitats i que es mantinguen en el temps", ha afegit.

Mart ha agrat la participaci i aportacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica, de professionals de joventut, d'entitats locals, de *Xarxa *Jove, de la Federaci Valenciana de Municipis i Provncies, de l'*Associaci Valenciana d'*Empreses *Culturals i d'*Oci *Educatiu, (*AVECOE) i del Consell *Valenci de la *Joventut en tot aquest procs de desescalada i en la reflexi conjunta mantinguda al llarg de tot el perode del confinament i de progressi en les diferents fases.

Grups de 10 participants
Les activitats, a diferncia del que ocorria en la fase 3, on l'aforament no podia superar els 250 participants en llocs oberts i els 100 en els espais tancats, ja no tenen un aforament limitat, ms enll del que siga necessari per a garantir la distncia de seguretat establida per les autoritats sanitries a cada moment.

El que si es mant s la divisi interna dels participants de qualsevol activitat, que ser en grups estables d'edat de fins a 10 participants i una persona amb titulaci de monitor o monitora d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil (*MAT) o equivalent.

Tamb podr participar un mxim d'una persona en prctiques del curs de *MAT en cada grup (en aquest cas serien 12 persones: 10 participants, la persona responsable i la persona en prctiques).

La persona assistent infantil per a fer les tasques de suport i acompanyament tampoc computar per a la rtio. Les activitats s'han de desenvolupar a l'aire lliure o en espais tancats amb ventilaci constant que respectaran l'aforament que permeta la distncia de seguretat.

Les entitats promotores d'activitats han de disposar d'un pla de contingncia o d'un procediment de vigilncia, identificaci i sospita de casos, que seguir els criteris sanitaris dels protocols i mesures de prevenci de *COVID-19 adaptat al projecte i l'espai on es dur a terme l'activitat.

La persona que exercisca les funcions de direcci ser la responsable de seguretat i higiene de l'activitat, sempre d'acord amb el marc el pla de contingncia de la installaci.

L'IVAJ habilitar un pla de formaci 'online' en temes de seguretat, higiene i mesures de prevenci de la *COVID-19 en l'mbit de l'oci educatiu.

Aquesta formaci ser obligatria per a totes les persones que exercisquen funcions de *MAT i *DAT.

Les activitats puntuals de la programaci que requerisquen personal especialitzat (suport d'angls, artstic, dansa, aventura, etc.) estan permeses mantenint les mesures de distncia fsica i protecci corresponents. El personal d'aquestes activitats haur de maximitzar els protocols de neteja prviament i posteriorment a l'activitat de cada grup.

Activitats i programes de l'IVAJ
En la nova normalitat es reprenen els cursos *MAT/*DAT, continua el programa *Jove *Oportunitat (*JOOP) que es va activar en la fase 3, igual que l'emissi de Carnet *Jove.

Les exposicions del programa M'importa de *Educaci en *Valors- #*Noemtoqueselwhatsapp i *Exili *Il.*lustrat- es reprenen en les condicions que determinen les autoritats competents. Es podran realitzar reserves en albergs, amb l'aforament que permeta la distncia de seguretat i en les residncies s'atendr la capacitat mxima que fixe el pla de contingncia i condicionament.

L'IVAJ facilitar, a travs la web de *Xarxa *Jove, una srie de materials, normativa, plans de contingncia i preguntes freqents per a ajudar a professionals i entitats locals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana