Generalitat Valenciana: El Consell aprova un avantprojecte de llei que ordena l'activitat esportiva per a garantir que es presta i imparteix de manera segura per professionals


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 27-06-2020
 

El Consell ha aprovat l'avantprojecte de Llei d'Ordenaci de les professions de l'esport en la Comunitat Valenciana, que t com a objectiu la protecci de la salut i el benestar de les persones esportistes, consumidores i usuries dels serveis esportius i de l'activitat fsica.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mnica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa per a explicar els acords aprovats pel Govern valenci, ha indicat que es tracta de "garantir que els serveis esportius i d'activitat fsica es realitzen i presten de manera segura i que estiguen impartits o dirigits per professionals amb l'adequada formaci".

D'aquesta manera, segons ha avanat la vicepresidenta, la norma "estableix l'obligaci d'una publicitat objectiva, prudent i vera dels serveis oferits i es prohibeix el foment de prctiques esportives perjudicials per a la salut", al mateix temps que "els centres esportius han de mostrar, d'una manera clara i visible, la titulaci que possesquen els i les professionals".

Per part seua, el conseller d'Educaci, Cultura i Esport, Vicent Marz, que ha intervingut en la roda de premsa per a explicar el contingut de l'avantprojecte de llei, ha destacat que aquesta norma "posa en valor, garanteix i ajuda, i ms en un moment com l'actual, a preservar la salut pblica i el benestar de tots els practicants d'esport i de tots aquells usuaris i usuries d'activitats fsiques i esportives".

L'avantprojecte de Llei d'Ordenaci de les professions de l'esport en la Comunitat Valenciana regula, per tant, les professions esportives, aix com les funcions que corresponen a cadascuna. Aquestes professions sn: monitor o monitora esportiu; entrenador o entrenadora esportiu; preparador o preparadora fsic; director o directora esportiu; professor o professora d'Educaci Fsica.

Aix mateix, estableix els requisits per a l'exercici de cadascuna de les professions regulades, de manera que s'especifica la formaci i titulaci requerides per a cadascuna.

Mesures enfront de la COVID-19
Entre altres assumptes, el Consell ha aprovat les mesures adoptades per les diferents *conselleries en diferents sectors, per un import global de 16,6 milions d'euros, per a fer front a les conseqncies de la *COVID-19.

En aquest sentit, pel que respecta a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica, aquest departament ha contractat el subministrament de material sanitari per valor de 14,3 milions d'euros. Es tracta de monitors i respiradors per a ampliar les UCI; tests de diagnstic; gel hidroalcohlic; guants de nitril; mscares i bates quirrgiques impermeables.

Aix mateix, l'Agncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergncies (AVSRE) ha ampliat el termini d'execuci del contracte de refor del servei d'atenci telefnica 112, que va adoptar el mes de mar, amb la finalitat d'allargar-lo fins al 30 de novembre per a atendre el volum de crides que rep la plataforma. La partida global del contracte ascendeix a 1,4 milions d'euros.

Per part seua, Presidncia de la Generalitat ha contractat, per 605.000 euros, el servei d'una agncia de comunicaci per a dur a terme una campanya informativa sobre la transici cap a la nova normalitat.

La Conselleria d'Hisenda i Model Econmic ha contractat, per la via d'urgncia, el subministrament de llicncies per a garantir la seguretat a l'entorn del teletreball, amb la finalitat de protegir la informaci i aconseguir una prestaci del servei segura i eficient. L'import ascendeix a 86.000 euros.

Finalment, el Consell ha aprovat la contractaci d'urgncia del subministrament de mscares quirrgiques i de gel *hidroalcohlico, aix com el refor dels serveis de neteja, per al personal de l'Administraci de Justcia i per a les oficines comarcals de Medi Ambient de Castell, Alcoi, Altea i Crevillent, el viver forestal de Santa Fa i la central de prevenci d'incendis d'Alacant. La quantitat global assignada s de 258.000 euros.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana