Generalitat Valenciana: Ximo Puig destaca que la labor dels i les auxiliars de platja contribuir a oferir la 'mxima seguretat' en el litoral de la Comunitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/195906_121581/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 02-07-2020
Ximo Puig destaca que la labor dels i les auxiliars de platja contribuir a oferir la 'mxima seguretat' en el litoral de la Comunitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la labor dels i les 1.000 joves auxiliars de platja que, des d'aquest dimecres i fins al 7 de setembre, presten els seus serveis en localitats costaneres de tota la Comunitat Valenciana contribuiran a oferir la "mxima seguretat" en el bany i el compliment de la normativa de prevenci de la COVID-19.

Aix ho ha manifestat el responsable del Consell durant la visita realitzada a la platja del Marge Roig de Dnia, on ha mantingut una trobada amb joves auxiliars de platja que han iniciat les seues tasques d'informaci sobre les normes de protecci enfront del *coronavirus a les platges d'aquesta poblaci.

El president ha estat acompanyat de la consellera de Justcia, Interior i Administraci Pblica, Gabriela Bravo, i de l'alcalde de la ciutat i president de la Comissi de Turisme de la Federaci Valenciana de Municipis i Provncies (FVMP), Vicent Grimalt.

Puig ha subratllat que els i les joves auxiliars d'entre 18 i 30 anys contractats per les Generalitat per a aquesta comesa "representen el millor rostre d'un 'Mediterrani viu i segur': el de l'hospitalitat", i ha agrat la collaboraci mostrada pels ajuntaments, a la disposici dels quals s'ha posat una iniciativa que contribuir a donar la "major atenci possible" a les persones que visitaran aquest estiu les platges de la Comunitat.

El president ha agrat la collaboraci d'ajuntaments en la posada en marxa d'aquesta iniciativa, que busca conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de prendre mesures de protecci per a garantir un bany segur a les platges durant l'estiu. A ms, ha subratllat l'esfor realitzat l'Agncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergncies, la Direcci General de Funci Pblica i Labora per a la seua posada en marxa en temps rcord.

Les principals funcions que realitzaran les i els auxiliars de platja sn vetlar pel compliment de les mesures de distanciament social, collaborar en el control d'accs i aforaments i assegurar el correcte s dels itineraris marcats per a l'entrada i eixida. A ms, tamb s'encarregaran de notificar les incidncies a la Policia Local i de telefonar al 112 en cas d'emergncia, entre altres comeses.

Del miler de persones que han comenat ja a prestar els seus serveis com a auxiliars de platges en el litoral de la Comunitat Valenciana, 234 ho han fet a Castell; 348, a Valncia i 418, a Alacant.

El contracte d'aquestes persones s'estn fins al 7 de setembre de 2020. A ms, Labora ha realitzat una preselecci de 250 joves ms per a suplir possibles renncies o baixes del total de 22.324 persones que han sollicitat optar a una de les 1.000 places oferides per l'Agncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergncies.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana