Generalitat Valenciana: Ximo Puig demana un 'plus de responsabilitat' als valencians enfront del 'gir preocupant' d'infectats per Coronavirus


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/196026_121685/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 26-07-2020
Ximo Puig demana un 'plus de responsabilitat' als valencians enfront del 'gir preocupant' d'infectats per Coronavirus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat un "plus de responsabilitat" social i poltica als valencians i valencianes enfront del virus i per a la recuperaci de la Comunitat Valenciana. El *president ha instat a la ciutadania a extremar les mesures de protecci davant l'increment de casos de COVID-19 registrat en els ltims dies. Al temps, ha instat a arribar a pactes com l'Acord Social que aquesta setmana ha signat el Consell amb els sindicats i els empresaris per a "construir el nostre futur" des de "la uni, sense partidismes ni divisions que ens llastren".

En un missatge institucional pronunciat aquest dissabte, el titular de la Generalitat ha advertit que ens trobem "en un moment crucial per al present i el futur de la nostra terra". "Un moment delicat en la lluita contra la pandmia, que ha adquirit un gir preocupant en el conjunt d'Espanya" i, alhora, "un moment esperanador per a la recuperaci social i econmica, que viu la seua hora decisiva a Europa i en la Comunitat Valenciana amb els acords en marxa".

En referncia a la situaci de la pandmia, Ximo Puig ha advertit que el virus "segueix ac, no s'ha anat". Per aix, ha fet una crida a la ciutadania valenciana perqu "recupere els nivells de responsabilitat individual que va demostrar en els pitjors moments d'aquesta emergncia". "No podem admetre relaxacions. No val desatendre les normes de les autoritats sanitries i dels experts. Perqu qui falla amb una imprudncia, ens est fent fallar a tots", ha assenyalat.

El president ha agrat el "gran sentit del sacrifici i la responsabilitat" de la immensa majoria de la poblaci valenciana. "Per, en alguns casos, li hem perdut el respecte al virus, i aix s un error que estem obligats a revertir. Perqu si no, farem passos arrere que comprometran la salut pblica i frenaran la recuperaci", ha apuntat.

"Per desgrcia, queden setmanes i mesos en qu apareixeran nous casos", ha assenyalat el *president, que ha lamentat la prdua de 1.477 valencians i valencianes. No obstant aix, ha instat a evitar l'alarmisme, que s'estigmatitzen els municipis amb nous positius, i al fet que es distorsione la imatge real de la Comunitat Valenciana.

Millor preparats pel Pla de Contingncia
"Hem de prendre perspectiva: Arribem a tindre 386 persones en les UCI i hui ronden les 10; vam tindre 2.200 hospitalitzats i ara sn 60; i freguem els 6.000 casos actius i ara hi ha 600", ha constatat el cap del Consell, que a ms ha ressaltat que hui "estem molt millor preparats que a l'inici de la pandmia". "Perqu la ciutadania ja sap a qu s'enfronta i com protegir-se millor i perqu la Generalitat ha desplegat, des de fa setmanes, un potent Pla de Contingncia Sanitria que est sent efectiu, malgrat tot", ha manifestat.

En concret, el *president ha destacat que, tal com reflecteix el pla, la Comunitat Valenciana s la que ms rastrejadors t, 1.008, ampliables a 1.200. S'ha incrementat la capacitat de fer PCR fins a les 14.000 proves diries. I s'ha ampliat la xarxa d'alerta del virus analitzant les aiges residuals dels principals municipis.

Aix mateix, s'han augmentat les plantilles sanitries en 10.000 persones, es compta amb una reserva de materials de protecci per a 6 mesos, amb 200 milions d'unitats, i es disposa de tres hospitals auxiliars i 400 nous respiradors amb els quals cobrir 1.200 llits d'UCI. "Ara estem molt ms preparats per a detectar el virus, encapsular els casos, protegir a la poblaci i atendre els malalts que necessiten hospitalitzaci", ha asseverat.

No obstant aix, el president ha advertit: "No ens tremolar la m en adoptar les mesures necessries per a evitar la propagaci del virus. No ens tremolar la m per a fer tot all que faa falta". "Perqu -ha assegurat- tenim una prioritat: protegir-nos del virus i garantir la salut dels valencians. Aix, per damunt de tot. Per tamb tenim una obligaci: consolidar la reactivaci econmica i intensificar el rescat social dels ms afectats per l'impacte de la COVID-19".

D'altra banda, Ximo Puig ha posat en valor "l'acord en marxa", en referncia a '*Alcem-ens', el gran acord per a la reactivaci de la Comunitat Valenciana, que t tres pilars: social, institucional i poltic. "Aquesta setmana -ha recalcat-, hem signat el primer gran pacte, un Acord Social entre els sindicats, els empresaris i el Govern valenci" per a desplegar quasi 400 accions estratgiques amb la finalitat d'impulsar la recuperaci de la Comunitat Valenciana desprs de la pandmia.

Un acord que faa la Comunitat "ms verda i sostenible, ms digital i innovadora, i ms protectora i inclusiva, amb ms treball i amb ms benestar", ha afirmat.

Aquesta setmana vinent, ha explicat, se signar el segon gran pacte de '*Alcem-ens'. "Una Aliana Institucional entre la Generalitat, les diputacions, les 4 grans ciutats, i els 542 ajuntaments representats per la Federaci Valenciana de Municipis i els Municipis d'Interior. "No ha d'haver-hi colors poltics, ni diferncies territorials, que ens separen d'aquesta voluntat comuna que mantenim viva des de fa 800 anys: estar units com a poble, com una gran famlia, per molt adverses que siguen les circumstncies".

"Esfor, uni i confiana"
"Sens dubte, estem davant el nostre major repte collectiu", ha recalcat el president, que ha apellat al "esfor, uni i confiana". "Necessitem un esfor intensificat, un plus d'esfor collectiu", ja que "ning ens regalar res, hem d'alar-nos nosaltres mateixos", ha assenyalat, per a apuntar que l'ajuda de la Uni Europea, desprs de l'acord aconseguit aquesta setmana, ser un suport fonamental, encara que "que ning s'equivoque: del nostre esfor dependr la nostra recuperaci".

"Tamb necessitem una uni collectiva pel b com, sense partidismes ni mirades curtes, sense divisions que ens llastren i sense individualismes ineficients", ha manifestat. "Finalment, necessitem confiana en nosaltres i en el futur. Hem de fer un esfor per a substituir l'angoixa per l'esperana i els temors, per la confiana. Prudncia, tota. Por, cap", ha instat el cap del Consell.

El mxim responsable de la Generalitat ha concls el seu missatge institucional afirmant: "s l'hora de la fe en aquest poble, capa de tantes coses durant tant de temps. s l'hora de la responsabilitat davant el virus. Hui et demane un plus de responsabilitat. Mscara, distncia, higiene, ventilaci... Un plus de responsabilitat. Per tu i per tots".

I, finalment, ha insistit: "s l'hora de l'acord per a construir el nostre futur. Per a posar-nos en peus i -amb esfor, uni i confiana- alar la nostra terra, la Comunitat Valenciana".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana