Generalitat Valenciana: Ximo Puig anuncia l'aprovaci d'un decret llei de mesures urgents per a agilitzar la posada en marxa de plantes d'energies renovables


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/8/196064_121719/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/8/196064_121719/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/8/196064_121719/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 05-08-2020
Ximo Puig anuncia l'aprovaci d'un decret llei de mesures urgents per a agilitzar la posada en marxa de plantes d'energies renovables

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que el prxim Ple del Consell aprovar un decret llei de mesures urgents per a l'impuls de l'aprofitament de les energies renovables a la Comunitat Valenciana, mitjanant l'establiment de noves installacions de producci d'energia elctrica de tecnologia fotovoltaica i elica com a resposta a l'emergncia climtica.

Aquest decret, que simplificar els procediments administratius i eliminar traves burocrtiques per a desenvolupar installacions d'energies renovables, ha sigut elaborat conjuntament per les conselleries d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball; d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergncia Climtica i Transici Ecolgica, i de Poltica Territorial, Obres Pbliques i Mobilitat.

Segons el president, el text legal, que garantir la seguretat jurdica, ambiental i territorial, s'aprovar "per a agilitzar al mxim tots els trmits per a la installaci d'energies renovables a la Comunitat Valenciana". En aquest sentit, es preveu que amb la nova normativa es puga reduir el temps de tramitaci en un any, la qual cosa suposar un avan per a comptar amb ms capacitat energtica renovable a la Comunitat Valenciana, en consonncia amb els objectius 2030 de la Uni Europea.

"Intentarem facilitar un escenari de carcter administratiu que impulse la installaci de parcs elics i parcs fotovoltaics en tota la Comunitat", ha explicat Puig.

El cap del Consell, que ha realitzat aquestes declaracions desprs de la seua visita al parc elic de Cofrentes, ha assegurat que la Comunitat Valenciana tindr capacitat d'autoabastir-se d'energia "noms amb energies renovables" en aquesta dcada.

En l'actualitat, a ms d'importants projectes de fotovoltaica en tramitaci, hi ha 36 parcs elics en funcionament amb una capacitat de generaci de 1.263 MW i n'hi ha sollicitats 32 ms, que hi afegiran 1.400 MW ms. D'aquests ltims, 22 (785 MW) n'estan en un estat de gesti avanat.

Parc elic de Cofrentes

En la seua visita al parc de Cofrentes, el president de la Generalitat ha destacat la importncia de la inversi que ha fet la companyia en un sector especialment important per al desenvolupament futur de la Comunitat Valenciana, com s el de les energies renovables.

El parc elic de Cofrentes s el primer que es posa en marxa a la Comunitat des de 2012 i ha suposat una inversi de 53 milions d'euros per part d'Elecnor, l'empresa adjudicatria del projecte emmarcat en el Pla elic de la Comunitat Valenciana.

Aix, en el nou parc s'han installat 13 aerogeneradors de 3,83 megawatts (MW), que sumen una potncia total de 50 MW i generaran una producci anual de 155.000 MWh d'energia elctrica, equivalent al consum elctric de 43.000 famlies.

La installaci d'aquest parc, la construcci del qual ha generat prop de 300 llocs de treball directes i ms 600 d'indirectes i evitar l'emissi de 66.000 tones de CO2 a l'atmosfera, permetr a la Comunitat Valenciana ingressar anualment al voltant de 400.000 euros procedents d'impostos i contribucions al fons de compensaci del Pla elic.

Responsabilitat per a una causa comuna

En les seues declaracions als mitjans de comunicaci, el cap de l'executiu valenci ha insistit en la importncia de "la corresponsabilitat" davant de la pandmia de coronavirus perqu, segons la seua opini, "no hi ha una altra eixida". "Cada u de nosaltres hem de ser responsables d'all que fem i de com contribum a parar la pandmia".

Aix, el president ha recordat la importncia de seguir mesures com ara l's obligatori de la mascareta, el manteniment de la distncia social i interpersonal, la ventilaci d'espais i la neteja i la desinfecci.

"Qualsevol imprudncia en l'mbit ms prxim i de confiana ?ha continuat? pot acabar generant greus problemes a altres persones del nostre entorn i famlies". "Hem de ser ms belligerants que mai contra la indisciplina i, sobretot, entendre que aquesta s una causa comuna", ha concls.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana