Generalitat Valenciana: Educaci llana una guia d'acompanyament emocional a l'alumnat davant de la COVID-19


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 13-10-2020
 

La Conselleria d'Educaci, cultura i Esport ha elaborat una guia d'acompanyament emocional a l'alumnat davant de la COVID-19. El document orienta els equips docents en la detecci i la superaci de les barreres emocionals que hagen pogut sorgir entre la poblaci escolar durant el confinament. La guia es pot descarregar en l'apartat de publicacions del web d'Inclusi Educativa (consultar ac).

"La tornada a l'escola s una bona oportunitat per a detectar les barreres emocionals sorgides durant el confinament i trobar les actuacions necessries per a enderrocar-les i contribuir, d'aquesta manera, a l'adaptaci progressiva de l'alumnat a la 'nova normalitat'", ha explicat la directora general d'Inclusi Educativa, Raquel Andrs.

Andrs ha afegit que "sn molts els xiquets, xiquetes i adolescents que han patit, pateixen i patiran impactes psicolgics com a conseqncia dels efectes de la pandmia i del confinament i ser necessari que durant el present curs els tutors, tutores i tot el professorat en general porten a terme intervencions planificades i activitats que contribusquen al desenvolupament personal i social de l'alumnat, no sols des de l'mbit acadmic, sin, sobretot, el personal i social".

En la guia, que ha estat possible grcies a la implicaci directa del Servei Psicopedaggic Escolar V16 d'Alberic, es donen pautes per a desenvolupar, a travs de l'acci tutorial, la competncia emocional en l'alumnat, aix com la resilincia davant de la COVID-19.

La guia estableix la importncia que les aules siguen un espai obert per a parlar sobre la pandmia, on s'anime a expressar els dubtes, els temors i tota classe d'emocions i sentiments que es vagen suscitant; un espai que fomente l'acolliment de tot l'alumnat, aix com un clima de confiana i seguretat per a disminuir, d'aquesta manera, el nivell d'estrs de l'alumnat i de les famlies.

Tamb recomana introduir l'alfabetitzaci meditica, per a facilitar en els xiquets i xiquetes l'esperit crtic davant de la informaci que ofereixen els mitjans de comunicaci o la de rumors i notcies falses, aspecte que cal treballar amb l'alumnat de les diferents etapes educatives.

A ms, tamb es donen indicacions perqu els centres educatius incloguen accions d'acompanyament emocional a l'alumnat tant en el Pla d'atenci a la diversitat i inclusi educativa (PADIE) com en el Pla d'acci tutorial (PAT).
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana