Generalitat Valenciana: Bonig a Puig: 'Cal eliminar la despesa suprflua per a destinar-lo a l'alarma sanitria i la reactivaci'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/10/196456_122072/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 19-10-2020
Bonig a Puig: 'Cal eliminar la despesa suprflua per a destinar-lo a l'alarma sanitria i la reactivaci'

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit a Puig de la necessitat de eliminar la despesa suprflua per a destinar-lo a l'alarma sanitria i la reactivaci.

Bonig ha mantingut una reuni aquest mat a Calp amb l'alcaldessa, Ana Sala, i representants de l'Associaci d'Hostalers i Comerciants. Hem vingut a escoltar les seues necessitats perqu estem molt preocupats per la situaci sanitria i econmica. Les previsions assenyalen que en la Comunitat Valenciana 40.000 autnoms deixaran la seua activitat, el 50% de l'oci nocturn tancar i el 30% dels comeros tamb tancaran (uns 18.000 segons els clculs del sector).

Per a la lder popular, les dades sn inquietants perqu si no hi ha una bona gesti sanitria s impossible fer una bona gesti econmica. Des del PP hem presentat tota una srie de propostes concretes per a la recuperaci econmica que van des de la baixada de l'IVA al turisme del 10 al 4%, la necessitat que s'amplien les ajudes ICO al turisme amb les ajudes de l'IVF que sn insuficients, i -entre altres- una demora amb manca de dos anys ms per a la devoluci dels prstecs ICO per part d'hostalers, restauraci, turisme, pimes i autnoms que vencen a l'abril. Tampoc entenem com el govern d'Espanya encara no ha sollicitat fons europeus per al turisme, quan s el principal sector d'aquest pas.

Isabel Bonig ha indicat respecte a la reuni entre Puig i Cant per a parlar del fons de cooperaci que d'aqueixos 40 milions d'euros per a 542 municipis que hi ha en la Comunitat Valenciana noms s'han pagat hui dia 149.000 euros. Els alcaldes estan fent un sobreesfor amb els diners municipals per a atendre totes les necessitats que hauria d'atendre la Generalitat i que no ho fa.

Puig est ms pendent de com creixen els seus assessors que d'atendre les seues obligacions. Aquest cap de setmana ha contractat un ms, i ja sn ms de 20 milions destinats a pagar assessors mentre els ajuntaments avancen els diners per a atendre la greu crisi econmica, social i sanitria, ha afegit.

Bonig ha assenyalat que des del PP estem treballant conjuntament des dels ajuntaments. Els alcaldes volen que en els pressupostos de l'any que ve Puig es comprometa i establisca lnies concretes perqu els ajuntaments puguen atendre totes les necessitats que es deriven del *covid com el devessall de peticions socials, la neteja en les installacions municipals o mesures de reactivaci econmica. Han anat assumint ms i ms competncies sense que el govern del senyor Puig els haja donat ms diners.

Per a Bonig s el moment d'eliminar la despesa suprflua i que els pocs diners que hi ha es destine per al realment important en aquests moments que s l'alarma sanitria i la reactivaci econmica.

Finalment, respecte a l'anunciada reversi de l'Hospital de Torrevieja en 2021, Isabel Bonig ha apellat a la responsabilitat de Puig. En aquests moments de pandmia, quan les dades comencen a ser preocupants, no podem amb la reversi de l'Hospital de Torrevieja sotmetre a un estrs emocional, laboral i d'inseguretat jurdica a 1.400 professionals sanitaris en una de les comarques ms poblades. Hem de remar en la mateixa direcci. Ara no s el moment d'aplicar el sectarisme i la ideologia per damunt de la salut dels ciutadans.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana