Generalitat Valenciana: Bravo demana la collaboraci dels vens per a denunciar incompliments de COVID-19


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 26-10-2020
 

La consellera de Justcia, Interior i Administraci Pblica, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dilluns amb la delegada del Govern, Gloria Calero, i representants dels cossos i forces de Seguretat per a coordinar les noves mesures addicionals contra la COVID-19 que es recullen en la resoluci de la Conselleria de Sanitat publicada dissabte passat.

Al final de la trobada, Bravo ha destacat "l'alt nivell de responsabilitat de la ciutadania valenciana en la seua conducta al llarg del primer cap de setmana amb restriccions de mobilitat com demostra el fet que el nombre d'actes alades per les forces i cossos de seguretat de l'Estat, policia autonmica i policies locals no supera les 300 per a una poblaci de 5 milions d'habitants".

Bravo ha detallat que "la majoria d'aqueixes propostes de sanci tenen a veure amb no portar mscara i un percentatge menor amb el trencament del confinament nocturn i la celebraci d'alguna festa.

La consellera ha assegurat que les forces de seguretat es mantindran "molt vigilants" respecte a les festes alternatives a l'oci reglat que es puguen celebrar, on es vulnere la distncia de seguretat o superen el mxim de 6 persones.

Bravo ha fet una crida a la ciutadania perqu "els qui tinguen coneixement d'aquestes festes, no dubten a telefonar a la policia perqu el compliment d'aquestes normes ens ajudar a tots i totes a protegir-nos del virus". "El fet que el ve o vena advertisca que cridar a la policia", ha explicat la titular de Justcia, "segur que tindr efecte dissuasiu". "Ms que penalitzar, volem advertir."

Mesures per a reduir contagis
Gabriela Bravo ha posat l'accent en la importncia de les mesures adoptades, que es van publicar el dissabte, per la conselleria de *Sanitat per a reduir el nivell de contagi. "Vull insistir en la responsabilitat i la solidaritat de la ciutadania. s important complir les mesures i el confinament nocturn entre les 12 i les 6 del mat".

"Els valencians i valencianes han de saber que no es pot eixir excepte les excepcions que contempla la norma. Que tinguen clar que, aquestes mesures, afavoriran al fet que es redusca el nivell de contagi i ens van ajudar a continuar avanant en la lluita contra la *COVID-19, una labor en la qual tots i totes hem d'estar units", ha afegit.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana