Generalitat Valenciana: Colomer presenta davant la Comissi de Turisme de la Cambra de Comer de Castell el balan de les accions empreses en 2020 des de Turisme


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196715_122303/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 19-11-2020
Colomer presenta davant la Comissi de Turisme de la Cambra de Comer de Castell el balan de les accions empreses en 2020 des de Turisme

El secretari autonmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat davant la Comissi de Turisme de la Cambra de Comer de Castell un balan de les accions empreses des de Turisme CV durant 2020.

El titular de Turisme ha recalcat que, davant la situaci actual, "hem de manejar diversos escenaris de manera constant i estar preparats per a cadascun d'ells", al mateix temps que ha incidit en qu "en aquests moments es treballa amb el curt termini i les reserves d'ltima hora".

En aquesta lnia, ha explicat que com en aquests moments "Europa roman prcticament tancada, i tamb la resta d'Espanya, ens hem de centrar en l'nic mbit de mercat que ens queda, que s l'intern de la Comunitat Valenciana", i ha assenyalat que "a aquest va dirigit el bo turstic que est permetent afavorir el flux de visitants dins de la Comunitat".

Colomer ha recordat que durant aquest 2020 "no hem deixat de tindre contacte amb tota mena d'agents, turoperadors i mitjans especialitzats de mercats internacionals". Aix, ha explicat que "la setmana passada ho vam fer amb el mercat britnic, amb bones notcies perqu compten amb pronstics esperanadors respecte a les reserves per a l'any vinent".

Segons Francesc Colomer, "els contactes que hem tingut per a articular oportunitats ens obrin a diversos escenaris, com poden ser els corredors turstics segurs, en els quals ja estem treballant per a demostrar que podem aconseguir patrons de seguiment i traabilitat similars als de les illes".

Respecte a la transformaci digital, el secretari autonmic ha recalcat que "durant el 2020 hem avanat ja en una estratgia futura amb un nou portal ms visual i intutiu" i ha afegit que "a ms, hem licitat un projecte d'intelligncia i big data denominat Data Tur que pretn ser un punt d'inflexi en la gesti de dades".

Aix mateix, Colomer ha posat l'accent que durant els mesos de confinament de 2020, des de Turisme "impulsem un grup d'experts en diferents matries amb l'objectiu d'analitzar la situaci que s'estava vivint i estudiar solucions a curt i mitj termini per al sector turstic que s'ha consolidat i convertit en un referent per a prestar ajudar a aquest sector".

Respecte a la seguretat, el responsable de Turisme ha ressaltat que "hem treballat al costat del Ministeri per a l'elaboraci de protocols que garanteixen que els turstics sn espais segurs".

Francesc Colomer tamb ha recordat que durant aquest any "s'ha adaptat i reforat la formaci a travs de *webinars", i ha destacat que "tamb hem posat en marxa un fons de cooperaci per a municipis turstics, a ms d'una campanya d'estmul a travs del bo viatge".

Durant la seua intervenci, Francesc Colomer tamb ha anunciat els objectius prioritaris per al prxim exercici 2021, encara que ha assenyalat que "hem de parlar amb molta cautela, perqu el pressupost aquesta encara en seu parlamentria".

En aquest sentit, ha destacat que "segmentaci, especialitzaci i producte basaran el pla de mrqueting de 2021", tamb ha declarat que "en 2020 s'ha articulat un decret d'ajudes directes al sector que pretenem ampliar i reforar en 2021", i ha afegit que a ms, l'any vinent "mantindrem ms de 50 convenis, que suposen aliances amb el sector per a realitzar accions de co mrqueting".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana