Generalitat Valenciana: Bonig: 'Agafe el repte d'un pacte educatiu i si Puig vol el PPCV estar, per si opta per la imposici ens tindr en els tribunals'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196792_122368/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 28-11-2020
Bonig: 'Agafe el repte d'un pacte educatiu i si Puig vol el PPCV estar, per si opta per la imposici ens tindr en els tribunals'

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat hui que agafa el repte d'un pacte educatiu com el que Pablo Casado ha oferit a Pedro Snchez i el plantejar en la Comunitat. El que no estarem s parats. Si Puig vol la nostra ajuda el PPCV estar, per si no la volen i aposten per la imposici tamb ens trobaran, per en els tribunals.

Bonig s'ha pronunciat aix en la reuni amb els sectors d'educaci que hui ha mantingut el PPCV, i que ha comptat amb l'assistncia del president nacional, Pablo Casado, a ms de la presidenta de la ciutat de Valncia, M Jos Catal i el president de la provncia, Vicent Momp. En la reuni han estat presents la presidenta de l'Associaci d'inspectors i inspectores per a

una nova Educaci, Susana Sorribes; la presidenta de CSIF Comunitat Valenciana, Alicia Torres; el president de la Federaci de Centres d'Ensenyament de Valncia, Alberto Villanueva; i la presidenta de la Confederaci

Valenciana de Pares i Alumnes *COVAPA, Sonia *Terrero.
Bonig ha recordat que el PPCV va presentar a Puig un Projecte de Llei d'Educaci que tenia el consens de la comunitat educativa. Li ho vam oferir i ens va dir que no, per continuarem insistint. Aix mateix, ha indicat que en la Comunitat s'ha lliurat una batalla important, perqu hem sigut el banc de proves de l'esquerra. Ac va ser, durant la legislatura passada de Puig, quan es va eliminar la demanda social.

Sentncies a favor de la llibertat
Bonig ha recordat que des de l'arribada del *Botnic el PPCV, al costat de pares i centres, ha portat una batalla per la llibertat. Hem aconseguit sentncies a favor de la llibertat, hem sigut pioners i hem reiterat que posem el nostre equip jurdic al servei dels pares i de la comunitat educativa. Aquesta batalla l'hem guanyada en els tribunals en defensa de la llibertat i la qualitat, on tothom estiga representat, ha manifestat.

La presidenta del PPCV ha recordat que els valencians demostren el seu valenciania en castell i en valenci, perqu tenim zones on es parla castell i unes altres valenci, i mai hi ha hagut cap problema. Per ara, amb la imposici que vol el *Botnic s'ha plantejat un problema que tamb volen estendre a la funci pblica.

Aix mateix, ha criticat que hi haja sectors que vulguen donar una visi elitista de l'escola concertada. No s veritat, i cal tindre en compte tamb la labor que fan, com cal tindre present la gran labor dels centres d'educaci especial, de l'educaci de 0 a 3 anys. La Llei *Cela no s educativa, s una llei poltica i ideolgica, ha manifestat.

Finalment, Bonig tamb ha recordat el paper de la inspecci educativa. s essencial. El primer que va fer Puig va ser bandejar a la intervenci de la supervisi, i s clau un cos d'inspectors format i independent, perqu sn la millor garantia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana