Generalitat Valenciana: IVACE fa costat a l'IBV amb ms de 5 milions d'euros per a respondre als reptes de salut i benestar de la societat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196797_122372/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 30-11-2020
IVACE fa costat a l'IBV amb ms de 5 milions d'euros per a respondre als reptes de salut i benestar de la societat

Aspectes com la salut, la qualitat de vida i el benestar de les persones han pres encara ms protagonisme enguany com a conseqncia de la crisi sanitria provocada per la COVID-19.

Donar suport a les iniciatives empresarials que suposen un benefici a la societat en el seu conjunt ha sigut una de les prioritats per a la Generalitat Valenciana que, a travs de l'Institut Valenci de Competitivitat Empresarial (IVACE), ha secundat amb ms de 5,1 milions d'euros a l'Institut de Biomecnica (IBV) per a desenvolupar projectes durant l'exercici 2020.

L'Institut de Biomecnica compta amb alta capacitat per a aportar solucions en matria de salut i benestar de les persones. Els seus amplis coneixements sobre el comportament del cos hum li permeten oferir una robusta transferncia de coneixements a mltiples sectors de la Comunitat Valenciana, grcies a la seua transversalitat i experincia en I+D+i.

En concret, l'IVACE est donant suport a un total de 12 projectes d'investigaci, que involucren a un total de 64 empreses valencianes. Amb aix, es busca millorar la competitivitat dels diferents sectors als que l'Institut de Biomecnica dirigeix la seua activitat.

Els projectes d'investigaci se centren en aspectes relacionats amb la *antropometra, la biomecnica de sistemes corporals, els factors humans, les funcions humanes i les necessitats i preferncies de les persones. Amb els resultats d'aquests projectes, es podran oferir al mercat solucions ptimes que afavorisquen, no sols el desenvolupament econmic, sin tamb una dimensi saludable i de benestar, especialment significatiu en el marc de l'actual pandmia.

Capacitat de resposta enfront de la COVID-19

I s que molts d'aquests projectes han servit tamb per a portar avant els plans de contingncia desenvolupats per IBV per a superar aquesta crisi sanitria. En concret, el centre ha pogut desenvolupar una rpida resposta d'actuaci per a desenvolupar solucions tils enfront de l'emergncia.

Per exemple, en el marc del projecte *IA_*USERINSIGHTS, l'Institut de Biomecnica ha posat en marxa la iniciativa #*YOMEQUEDOENCASA, posant a la disposici de la ciutadania una plataforma online amb recursos per a fomentar la vida saludable i la millora del benestar durant l'etapa de confinament.

En el portal www.ibv.org/yomequedoencasa es troben aplicacions i consells adaptats a diferents grups d'edat per a ajudar les persones a mantindre una vida saludable des de casa, romandre actius, *teletrabajar de manera segura amb llocs de treball adaptats, combatre la soledat i fomentar l'ergonomia activa. La plataforma tamb permet als usuaris participar en activitats d'innovaci des de casa, a travs de la comunitat Valncia.Data, la qual cosa s crucial per a abordar projectes d'investigaci amb participaci de les persones en una etapa marcada pel distanciament social.

Tamb ha sigut molt destacada la participaci d'IBV, aportant el seu coneixement en *antropometra infantil, per al desenvolupament de l'Especificaci UNEIX 0064-2.2020 per a facilitar la fabricaci de mscares higiniques per a s en xiquets, tan esteses en l'actualitat en el mercat. Aix, en el marc del projecte 3D-BODI-*HUB, IBV ha dut a terme un estudi, amb els escanejos en 3D realitzats a la poblaci infantil i la consulta a una base de dades de ms de 1.000 xiquets, per a generar dimensions antropomtriques de la cara de la poblaci infantil, essencials per al desenvolupament de l'especificaci.

Aix ha perms oferir una resposta necessria i urgent i poder comptar amb mscares que pogueren cobrir un ampli espectre de la poblaci, incloent a la infantil. Finalment, un altre dels avanos aconseguits ha sigut, en el marc del projecte 4HEALTH, la generaci de coneixement ajuste a criteris de disseny, fabricaci, estudi de materials de filtrat i proves de validaci de mscares facials reutilitzables de protecci contra la *COVID-19.

Transversalitat del treball d'IBV

L'Institut de Biomecnica estudia el cos hum i la seua relaci amb els productes, entorns i serveis que les persones utilitzen. Combina aspectes de la biomecnica, l'ergonomia i l'enginyeria emocional que, a travs de diferents rees de coneixement, aplica a mltiples sectors amb l'objectiu de donar resposta als seus reptes i contribuir a promoure la innovaci empresarial.

Especialment significatius sn aquests aspectes en el sector de la salut i les tecnologies sanitries, on l'IBV s un referent en I+D+i, encara que tamb en uns altres molt prxims com la rehabilitaci i autonomia personal, el benestar i la salut laboral, l'esport la indumentria i l'automoci i la mobilitat, entre altres.

Finalment, tots aquests projectes estan emmarcats en el programa 2020 d'ajudes de l'Institut Valenci de Competitivitat Empresarial (IVACE) dirigida a centres tecnolgics de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de projectes d'I+D de carcter no econmic realitzats en cooperaci amb empreses, cofinanat per fons FEDER dins del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana