Generalitat Valenciana: Bonig exigeix a Puig que done dades del Covid als municipis davant les crtiques dels alcaldes 'pel descontrol del Consell'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197060_122592/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 13-01-2021
Bonig exigeix a Puig que done dades del Covid als municipis davant les crtiques dels alcaldes 'pel descontrol del Consell'

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha reclamat hui al President de la Generalitat, Ximo Puig, que facilite les dades de Covid als municipis i ha assenyalat que els alcaldes estan advertint del descontrol de la Generalitat.

La presidenta del PPCV s'ha reunit hui amb els alcaldes del PP de Moncofa (*Wenceslao Als), Ayora (Jos Vicente *Anaya), Benaguasil (Ximo Segarra) i Alfafar (Juan Ramn Adsuara) per a analitzar la situaci dels municipis per la pandmia. En el cas d'Ayora i Alfafar es tracta de municipis que estan perimetralment tancats per l'avan del virus, per la qual cosa els seus alcaldes han participat en la reuni per videoconferncia, aix com el representant de Benaguasil.

Isabel Bonig ha afirmat que els alcaldes sn lleials i volen ajudar, no han eixit amb algarades, per estan farts perqu al cap d'un any tenim un Govern a la deriva. Les dades que s'ofereixen no sn reals, els alcaldes parlen de descontrol. A Puig no li interessava obrir els informatius i ara ho est fent perqu les coses s'han fet molt malament. En la Comunitat Valenciana hi ha un problema de mala gesti, ha manifestat.

La presidenta del PPCV ha afirmat que els valencians no poden tindre un Govern que menteix i est a la deriva i ha assenyalat que els ciutadans estan espantats i els sanitaris estan desbordats, per la qual cosa ha instat al *President Puig a demanar ajuda si ell no sap o no pot. El Consell est ms ocupat veient qu es diu del crtel dels germans Puig que de quan s'obrin els hospitals de campanya. La pressi de les *UCIs s molt alta i ara ning sap si els hospitals de campanya es poden usar i per a quina, ha criticat.

Bonig ha insistit en la necessitat que Puig done informaci als alcaldes. La falta d'informaci ha sigut una constant i s evident la descoordinaci del Consell. Hui la Comunitat bat rcords, per de pressi assistencial, de contagis, de morts i dins del Govern valenci es viuen situacions increbles, ha assenyalat.

Aix, Bonig ha recordat que Oltra s Govern, s vicepresidenta, i est dient-li al Govern del qual forma part que prenga mesures ms dures, alguna cosa que no s'entn. Hi ha una comissi interdepartamental on se suposa que es prenen les decisions i s'executen, per ac hi ha un Govern amb tres partits, on un diu una cosa i els altres dos tot el contrari. Els valencians necessiten un Govern que lidere i s clar que Puig no est liderant. La situaci s tan complicada que requereix que alg agafe el comandament, ha concls.

Parlen els alcaldes
Per part seua, els alcaldes han expressat les seues queixes per la falta d'informaci i d'ajuda del Govern valenci. Ximo Segarra (Benaguasil) ha demanat confiana als Ajuntaments. Tenim la sensaci que no es confia en els representants municipals i la situaci s greu. Els Ajuntaments hem donat la cara i hem posat tots els recursos al nostre abast per a assegurar el benestar dels vens.

Des de mar hem estat demanant informaci, perqu tenim dret a saber qu passa en els municipis. A l'agost ho reiterem perqu s difcil actuar si no tenim la informaci, ha assenyalat. Segarra ha indicat que el 9 de gener van rebre dades de *Covid en el municipi en el qual s'assenyalava que hi havia 34 casos -d'una poblaci de 11.000 habitants- per hi havia una altra informaci que ens deia que eren ms. Demanem ms informaci i la nostra sorpresa ahir va ser saber que les dades de la Conselleria no eren correctes i els vertaders triplicaven la situaci, elevant l'ndex a 1.328 casos per 100.000 habitants, la qual cosa s una barbaritat. Passar de 34 casos a 116 casos s molt, ha denunciat.

Per part seua, Juan Ramn *Adsuara ha denunciat els problemes per a mantindre el tancament perimetral d'Alfafar, en l'rea del qual se situa una zona comercial de gran afluncia. Hui dia no tenim abalisament en la pista de Silla, en la V31, a la CV400 i som receptors de milers de persones de l'rea metropolitana que es pot moure pels polgons industrials de la zona. Trnsit no vol que es *perimetre, Delegaci del Govern s que vol i la Conselleria no ens dona el material per a poder fer-lo. Aix, l'alcalde ha afirmat que s'est senyalitzant amb les brigades d'obra i de manteniment municipals. Els cinc municipis afectats estem collapsats. Aix s un colador de persones que poden entrar i eixir sense control.

Respecte a Ayora, l'alcalde Jos Vicente *Anaya ha advertit de la falta de mitjans per a poder garantir la *perimetracin. Aix, ha assenyalat que el temporal de neu *Filomena ha impedit que la gent isquera, per ens hem hagut d'apanyar amb molt pocs mitjans per a aconseguir-lo. Si amb la neu s'haguera pogut passar hagurem tingut un problema greu de gent. No pot ser que la primera reuni que vam tindre amb la Conselleria i amb la Delegaci de Govern la delegada del Govern es llevara responsabilitats i diguera que els municipis s'havien d'apanyar com podien. Nosaltres tenim els mitjans justos, ha denunciat *Anaya.

Finalment, l'alcalde de Moncofa, *Wenceslao Als, ha afirmat que la prioritat s la salut dels nostres vens. El Consell del *Botnic ens ha tancat el centre de salut, en plena pandmia la meitat dels dies no tenim atenci i no ens podem permetre els mateixos errors que en la primera ona. A la gent li importa la salut i la Generalitat havia d'haver actuat. Si la Generalitat no era capa d'orquestrar una resposta havia d'haver recorregut a l'ajuda del sector privat. Al ve no li importa si el metge s privat o no, el que vol s ser ats, ha concls.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana