Generalitat Valenciana: L'hospital de campanya de la Fe est preparat per a albergar els primers pacients amb COVID


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 14-01-2021
 

L'hospital de campanya de la Fe compleix amb tots els requisits i condicions per al seu funcionament, tal com ha sigut autoritzat per a alleujar la pressi d'hospitalitzaci dels hospitals d'aguts i altres funcions que se li puguen encomanar per la situaci derivada de la pandmia causada pel *COVID-19.

Els hospitals de campanya associats als hospitals generals de Castell i Alacant i l'Hospital *Univesitari i *Politcnic La Fe de Valncia tenen la missi de tractar pacients *COVID positius, confirmats per *PCR, amb situaci clnica lleu o moderada. D'altra banda, es faran crrec de l'estada i tractament de pacients amb el perfil anterior que per absncia, inadequaci, impossibilitat d'allament o altres circumstncies associades al domicili i/o persones convivents, o si es produra saturaci del recurs assistencial de destinaci *posthospitalizacin.

Es tracta tamb d'un recurs per a atendre pacients que necessiten romandre temporalment hospitalitzats fins que puguen ser transferits a la ubicaci pertinent.

En els ltims dies i a causa de la baixada de les temperatures, tal com ha indicat la directora general d'infraestructures, Carmelina Pla, "s'ha mesurat i reforat el comportament dels sistemes de climatitzaci, sobretot en horari nocturn, perqu la installaci mantinga en tot moment la temperatura adequada de confort, tant per als pacients com per al personal sanitari".

Parallelament, es garantir el necessari subministrament elctric en qualsevol situaci amb la installaci de generadors elctrics suplementaris.

Els criteris per a la derivaci i ingrs a l'hospital de campanya sn:

Pacients majors de 18 anys amb ingrs hospitalari per pneumnia per *COVID en fase de resoluci de la malaltia. La insuficincia respiratria ha de poder corregir-se amb fluxos baixos d'oxigen (ulleres nasals a 1-3 litres/minut).

Pacients amb el perfil anterior o amb condicions d'alta hospitalria, per que necessiten romandre temporalment hospitalitzats per impossibilitat de mantindre mesures d'allament adequats o en espera de ser transferits al recurs assistencial pertinent.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana